Review: Epson Perfection V350 Photo van Ludwig 66

Ludwig 66
24-01-2009
Wanneer iets goed is mag het ook gezegd worden. Na een zeer slechte ervaring met de Stylus Photo R 360 inkjet printer van dit merk (waarover ik een half jaar geleden een review schreef; afschuwelijk hoog inkt verbruik, schuine marges bij tekst + ontkenning van dit probleem door Epson) nu een zeer grote meevaller wat deze scanner betreft. Ik ben geen echt kraan wat bediening en kennis van computers betreft maar het installeren van het apparaat verliep vrijwel probleemloos. De gebruiksaanwijzing die mee geïnstallerd wordt is in een zeer verhelderende taal geschreven en wordt bovendien verduidelijkt door tekeningen zodat zelfs een leek zoals ik, die nog geen enkele ervaring met scanners had, moeiteloos vertrouwd geraakte met de bediening. Aanvankelijk werkte ik gemakshalve in de volautomatische modus maar na een tijdje ben ik overgestapt op de professionele omdat je dan de mogelijheid hebt nog allerhande zaken bij te stellen of te selecteren na een proefscan.
Teksten en tekeningen werden feilloos gescand. Dia's en negatieven werden met behulp van de bijgeleverde adapter met een zeer behoorlijke kwaliteit gedigitaliseerd. Ook de automatische invoer van kleurennegatieven werkt uitstekend. Alleen lijken de scherpte en het contrast iets te zacht. Dit is echter door programma's zoals photoshop enz. zeer degelijk achteraf gemakkelijk te verbeteren. Ook de optische tekstherkenning (OCR)werkt feilloos via het meegeleverde ABBY Finereader 6.0 PRINT programma.
Dit apparaat overtreft tot nu toe mijn verwachtingen en rekening houdend met zijn prestaties vind ik de prijs-kwaliteitverhouding uitmuntend.
4.5 sterren

• Scan-kwaliteit