eloy
08-08-2008
De perfecte vervanger voor mijn oude scanner (mustek 1200cu) Ik zocht een betaalbare scanner voor o.a. foto's, negatieven. Met een budget van max 120 Euro ben ik uiteindelijk op deze scanner uitgekomen.
Het installeren heb ik volgens de beschrijving gedaan (eerst software installeren en dan pas de scanner aansluiten). Heb geen problemen gehad tijdens of na het installeren (gebruik XP home sp3). Gewoon de cd er in en ondertussen wat anders doen!
Heb tot nu meerdere negatieven, foto's en een aantal afbeeldingen door de scanner gehaald. Met het bijbehorende programma Epson Scan is het eenvoudig om een aantal foto's tegelijk te scannen. Eerst een voorbeeldscan maken, waarna je de foto's op het scher kan roteren en vervolgens scannen! Negatieven scannen gaat net zo gemakkelijk (gebruik de automatische lader) .
Met het programma Epson Scan kan je de keuze maken tussen de Vol Automatische mode, thuismode, Promode. Zelf maak ik gebruik van de thuis & Pro mode. Oude foto's weer nieuw maken is eenvoudig... deed het voorheen met photoshop CS2 maar nu hoef ik de foto's minder te bewerken. De extra software heb ik niet geinstalleerd / getest.
Qua formaat/uiterlijk is de scanner vrij fors (mijn oude scanner kan ik 3x op elkaar stapelen voor het zelfde formaat) maar zoek je een scanner met veel opties dan kom je toch vaak uit op een dikke scanner. Wat me ook opviel is dat de kleur (tja als ik toch bezig ben met het zeuren)... Naast mijn scanner staat een Epson stylus photo 950... jammer dat ze niet dezelfde kleur hebben. En ja ook ik mis een aan en uit knop (had mijn oude scanner ook niet). Wanneer ik gebruik maak van mijn pc dan gaat de scanner ook aan. Dan maar de stekker er uit als ik de scanner niet gebruik.
Verder is de scanner tijdens het scannen vrij snel en stil (maar goed, mijn oude scanner kwam ook uit het jaar 0). Ik werk veel met afbeeldingen en drukwerk en ben tevreden met deze scanner
- Scan-kwaliteit
- Mogelijkheden