Scanners vergelijken en kopen (628 resultaten)

Info over Scanners
Filteren
Vergelijken

Selecteer minimaal 2 producten om te vergelijken

Scanners vergelijken

Een scanner wordt gebruikt om documenten, foto’s, teksten en tekeningen mee de digitaliseren. De digitale kopie kan worden opgeslagen op een computer, en daar worden bewerkt, uitgeprint of verstuurd.

De thuisscanner wordt meestal gebruikt voor het scannen van kleurenafbeeldingen, zoals foto’s, boeken en tijdschriften. In een kantooromgeving zal een scanner echter vooral A4-formaat tekstdocumenten verwerken, waarbij alleen zwart/wit ondersteund wordt. Deze scanners zijn in staat meer pagina’s per minuut in te scannen.

De meeste scanners moeten met een adapter worden aangesloten op het lichtnet, en dienen daarnaast via een USB-kabel verbonden zijn met een computer of laptop. Er bestaan echter ook wifi scanners die draadloos contact maken.


Soorten scannersScanners zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor specifieke doeleinden zijn scanners ontwikkeld die een beter, en vaak ook sneller resultaat leveren.

 • Flatbedscanner
De flatbedscanner is het meest voorkomende type scanner. Documenten worden neergelegd op een platte glasplaat, afgedekt met een deksel en daarna ingescand. Documenten moeten handmatig op de juiste positie geplaatst worden.

 • Documentscanner
Een documentenscanner is geschikt om in korte tijd grote hoeveelheden documenten mee in te kunnen scannen. Vaak zijn het doorvoerscanners, waarbij documenten aan de bovenzijde worden ingevoerd en door de scanner zelf worden verwerkt.

 • Filmscanner
Een filmscanner, ook wel diascanner genoemd, is in staat snel dia’s en filmnegatieven in te scannen. Voor hetzelfde doel kan ook een flatbedscanner met een speciale transparantenadapter worden gebruikt, maar deze leveren meestal een minder goed resultaat.

 • Mobiele scanner
Een mobiele scanner is draagbaar en kan daarom gemakkelijk meegenomen worden. De compacte scanners maken vaak gebruik van een accu om ook op een locatie zonder stopcontact te kunnen werken. Andere modellen onttrekken stroom van een laptop via de USB kabel.

Scanners vergelijkenBij de aanschaf van een scanner is het belangrijk op de onderstaande kenmerken te letten. Lees daarnaast de scanner reviews van andere gebruikers op Kieskeurig.nl.

 1. Resolutie
 2. Het aantal beeldpunten dat een scanner per scan kan registreren wordt aangegeven met de resolutie. Dit wordt uitgedrukt in dots per inch (dpi). De scherpte van het eindresultaat is beter bij een hoge resolutie.

 3. Kleurdiepte
 4. De kleurdiepte van een scanner wordt aangegeven in bits. Hoe hoger dit getal is, des te meer kleuren kunnen er door de scanner onderscheiden worden. Een grotere kleurdiepte betekent betere scanresultaten.

 5. Dubbelzijdig scannen
 6. Verschillende documentscanners bieden de mogelijkheid automatisch dubbelzijdig te scannen. Beide kanten van het document worden dan tegelijkertijd gedigitaliseerd. Dit kan veel tijdswinst opleveren.

 7. Compatibiliteit
 8. Wanneer je een computer gebruikt waarop geen Windows is geïnstalleerd, bijvoorbeeld een Apple Mac, is het verstandig te controleren of de scanner geschikt is voor jouw besturingssysteem. Er zijn verschillende scanners verkrijgbaar die naast Windows ook Mac OS X ondersteunen.