Review: Linksys Dual-Band Wireless-N Gigabit Router (WRT320N) van MLTheunissen

MLTheunissen
19-12-2009
Heb deze router vorige week gekocht en heb hem nu bijna een week continu aan het draaien (dat is wel een hele verademing t.o.v. mijn vorige Belkin N router). Dus tot nu toe is hij zeer stabiel. Zelf ben ik met mijn computer bedraad verbonden en mijn vader met zijn computer draadloos en tot nu toe dus stabiel en zonder problemen. Verder heb ik op deze router mijn LG BD390 (Blu-ray en media speler) bedraad aangesloten en mijn iPod Touch draadloos en die werken ook allemaal zonder problemen en snel.

De router ziet er fraai uit (dus geen lelijke antennes meer) en is zeer eenvoudig te installeren met de installatie CD-rom. Je kunt hem ook installeren zonder deze CD-rom maar met de CD-rom gaat alles zeer invoudig en wordt je stap voor stap begeleid met uiteindelijk als resultaat en geconfigureerde router met beveiling. Nadien kun je hem nog altijd wat fijntunen. De menu's van de router zijn ook duidelijk en ook in het Nederlands.

Het enige jammere vind ik dat deze router niet dualband samen heeft. Je kunt kiezen uit 2,4 of 5 Ghz en niet samen. Dat zit helaas alleen op de twee keer zo dure versie van Linksys (Linksys WRT610N). Maar voor het geld voor deze router mag ik eigenlijk niet klagen. Vanwege de iPod Touch ben ik wel veroordeeld op de 2,4 Ghz frequentie. Maar deze werkt tot nu toe zeer goed.

Bij deze router zat ook nog netwerk software (moet je uiteindelijk wel een paar euro's voor betalen als je hem continu wilt gebruiken) die ik persoonlijk zeer handig vind. In 1 oogopslag zie je dan welke ondendelen verbonden zijn met de router. Buiten dat heeft de software nog meer handige tools.

Ik ben dus tot nu toe zeer tevreden over deze router (is zijn geld duidelijk waard en is eigenlijk ook niet duur). De kernpunten voor deze router zijn voor mij:
- Stabiel;
- Zeer makkelijke installatie;
- Menu's in Nederlands;
- Fraai uiterlijk;
- Kwaliteit/Prijs verhouding zeer goed.

Voorheen was Belkin altijd mijn huiswerk maar vanwege de problemen (een grote teleurstelling) met mijn vorige router ben ik nu van koers verandert.
5 sterren

• Installatie
  • Bereik
  • Mogelijkheden
  • Betrouwbaarheid
Vorige review [ Review 27 van 36 ] Volgende review
Linksys Dual-Band Wireless-N Gigabit Router (WRT320N)
Print deze pagina