Apple AirPort Express Base Station

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Apple AirPort Express Base Station op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

MarS-79 06-02-2014
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Onlangs een Apple Airport Express aangeschaft omdat ik al enige tijd problemen (dacht) te hebben met het router gedeelte van mijn Ubee EVW3200 van Ziggo. Na het apparaat te hebben aangesloten, en (eenvoudig) te hebben geïnstalleerd, bleef het oude probleem zich voordoen. Na veel zoekwerk bleek het probleem softwarematig in mijn laptop te zitten.

Na dit probleem te hebben opgelost toch maar eens de twee routers qua prestaties (WIFI signaal en downloadsnelheid) met elkaar vergeleken. Beneden in de woonkamer (de routers bevonden zich beide op dezelfde verdieping in de meterkast) waren de prestaties (downloaden) nagenoeg gelijk. De Ubee was 5% sneller dan de Apple AirPort wel was het WIFI signaal van de Apple stabieler. Op de slaapkamer, bijna recht boven de routers, moest de Ubee 20% inleveren van zijn eerder behaalde snelheid en haakte de Apple volledig af. Op de zolder haakte beide routers af. Ook vind ik het niet kunnen aansluiten van een Hard-disk een gemis. Wel maakt de Apple AirPort gebruik van zowel de 2.4 GHz als de 5Ghz band tegelijk. Dit kan interessant zijn voor mensen die graag van de 5Ghz band gebruik willen maken in gebieden waar de 2.4Ghz band al redelijk vol is. Over de betrouwbaarheid kan ik niet veel zeggen, maar Apple kenende zit dat wel snor.

De Apple AirPort was voor mij geen verbetering ten opzichte van de Ubee dus ik heb hem terug gebracht. Wel moet ik hierbij opmerken dat ik verder niet heb gekeken/geëxperimenteerd met de eventuele instelmogelijkheden en of kanalen gewisseld.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Wortelsoep 18-11-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Heb jaren probleemloos gewerkt met de oudere versies van de Airport Express. Het wifi-signaal op zolder was echter net niet sterk en stabiel genoeg. Daarom de gok gewaagd en deze nieuwste versie gekocht in de hoop dat deze krachtiger is geworden. En dat is ie! Op dezelfde plek geplaatst als de "oude" en nu een sterk en stabiel signaal op zolder. Installatie was zoals altijd een fluitje van een cent, binnen 5 minuten gepiept. Betrouwbaarheid na een paar weken moeilijk te beoordelen maar heb nooit problemen gehad met vorige versies of andere Apple producten dus ik denk dat het wel goed zit. Prijs van bijna 100 euro is natuurlijk pittig maar heb de afgelopen tijd ook wat getest met "powerplug" systemen die hetzelfde of meer kosten en daar werd ik niet echt vrolijk van. Kwaliteit en gemak kosten geld, zeker bij Apple maar ik ben er blij mee. Groot voordeel tov de powerplug systemen is ook dat je hetzelfde netwerk blijft gebruiken, dus geen in- en uitlog gedoe

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Partnumber
MC414Z/A, MC414Z/A?NL
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
July 2012
Releasedatum
June 2012
EAN
0885909462698, 5711045352942, 8859094626984, 8859094627011
Type/soort
Draadloze toegangspunten (WAP's)
LED indicatie lampjes
stroom