Review: Marantz SR5004 van JeroenKoomen

JeroenKoomen
29-12-2009
Ik gebruik deze receiver in combinatie met Hepta FourTune MKII luidsprekers. Subwoofer is met deze combinatie echt niet nodig.

Pluspunten:
Ik had geen problemen met het inregelen omdat het menu scherp en duidelijk is.
Het display is helder en biedt in 1 oogopslag duidelijk overzicht in wat aan- en uitgeschakeld is.
Het achterpaneel is goed toegankelijk en het aansluiten van de bekabeling gaat hierdoor makkelijk. Ik gebruik 4x4 bekabeling en dit past gemakkelijk in de openingen.
Het geluid is -met name bij films- echt fenomenaal. Dat presteert echt beter dan een vergelijkbare Onkyo. Het stereo beeld is prima, echter is een M-DAX instelling nodig om de warmte en volheid er in te krijgen.
De vormgeving is briljant; deze receiver is in het zwart echt een schoonheid met zijn afgeronde front.
De afstandsbediening is intuitief, verlicht en werkt prima. Helaas werkt de AB niet om een Logitech Harmony One zijn commando's te leren, dat kan ook komen door de Logitech overigens.

Minpunten:
De handleiding is zeer dik maar toch minder uitgebreid dan ik had verwacht; ik wil graag een wat uitgebreider (technische) toelichting hebben op het effect van de minder voor de hand liggende instellingen.
Wat me opvalt is dat de Marantz in vergelijking met een vergelijkbare Onkyo die ik heb staan bij kale instellingen (dus geen kunstmatige aanpassingen via EQ of M-DAX) een minder vol/warm stereo geluid produceert. Dit is op te vangen door M-DAX in te schakelen maar dus wel kunstmatig.
Wat me ook is opgevallen is dat de versterker bij het aan- en uitschakelen een statische tik over de luidsprekers is gaan geven (na ongeveer 2 maanden gebruik). Alles is overigens geaard en polariteiten zijn juist.

Ik ben alles tegen elkaar afgezet ZEER tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding van deze receiver. Een echte aanrader!
4.5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 7 van 15 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4.5 sterren
8,3
30 winkelreviews
Onderstaande tekst is afkomstig van Marantz
Deze internetaanbieder is een officiƫle Marantz dealer en wordt als zodanig erkend door Marantz Benelux BV. De aangeboden producten zijn geleverd door Marantz Benelux BV aan deze internetaanbieder en vallen onder de Marantz verkoop-, service- en garantievoorwaarden.
€ 549,00 geen portokosten Bekijk
Naar alle prijzen