Review: Akai ATT05U van Arnoud67
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Arnoud67
29-01-2012
Eind 2008 gekocht voor € 125.
Echt een vieze tegenvaller!
De geluidskwaliteit is ronduit bedroevend voor een merk met zo'n lange geschiedenis. Het is een plastic-achtig geluid dat bij een beetje volume al heel erg vervormd, bovendien heb ik het idee dat hij niet regelmatig draait: tijdens het afspelen van één LP verandert het toerental. Mijn oude Philips 212 uit 1970 geeft echt een mooi warm geluid met minder storing, maar 40 jaar later (!) kan Akai dit niet overtreffen.
Er zitten veel mogelijkheden op, maar wat wil je ermee als het geluid uit een pionnetje nog beter klinkt.
Eerst aangesloten met een voor/tussen versterker, maar kreeg toen de irritante brom niet weg, ook niet met aarden. Later op een goede versterker aangesloten die een phono uitgang had en toen was de brom nagenoeg niet te horen.
Het geheel komt nogal wiebelig en plastic over, met name de arm en de zielige pootjes. Ik wilde hem waterpas stellen en al snel bleek het pootje er helemaal afgedraaid te zijn (kon er wel weer op).
Het opnemen via USB gaat verrassend genoeg best redelijk alleen hoor je ook hier (in het bestand) een brom en de geluiden van het neerlaten van de arm en het sluiten van de kap, bovendien moet je geen andere geluiden maken (kinderen, lopen, praten). De opgenomen bestanden zijn bij een beetje volume al zeer matig qua geluidskwaliteit (vervorming/schallen).
Ik mis het diepere warme platenspeler geluid van vóór de cd's en deze Akai brengt daar helemaal niets van terug.
Na 10 platen gedraaid te hebben, heb ik het apparaat maar in de gangkast gezet. Het enige wat ik nu dus gebruik is de stofkap (in de gangkast dan).
Voor € 50 mag je hem ophalen! hahaha
Beterkoop je een oudje, maar die zijn ook niet goedkoop want dan heb je vaak nog een nieuw element nodig of koop een goede nieuwe voor € 300 of meer, die zijn hun geld wel waard.
- Geluidskwaliteit
Reactie:
mcornelis2012
02-05-2012 -
Hallo,
Ik heb koninginnedag 2012 een Akai ATT05U platenspeler gekocht bij de Mediamarkt in Groningen. Prijs € 129
Vandaag heb ik het geïnstalleerd en gekoppeld aan mijn laptop. Software geÏnstalleerd en geconfigureerd.
Geluid is prima. Voor mij is het een perfecte koop.
Mozes Wasia
| Vorige review | [ Review 1 van 7 ] |