Review: Logitech Z-5500 van jerome Korse
- Plaats een vraag
- Plaats een review
jerome Korse
23-05-2009
Ik kocht de Z5500 via een pc zaak die failliet is gegaan. Het ging om een demomodel voor 175 euro. Ik had me voordien uitgebreid georiënteerd op internet en geluisterd bij de MM. Ik was niet overtuigd van de geluidskwaliteit, maar er zaten wel interessante dolby decoders op en een zware versterker incl digitale ingangen.
Toen ik de set aangesloten had viel het geluid mij behoorlijk tegen: schel, met te weinig middentonen en een boemende bas. De set zoals geleverd is niet geschikt om naar akoestische muziek te luisteren.
Wel viel mij op dat de digitale ingangen (optisch en coax) een veel beter geluid geven, in vond dit in geen enkele recensie beschreven. De PSP 3 klinkt echt goed en UPC via coax klinkt behoorlijk goed (maar helaas zonder dolby geluid, want dit levert de UPC kastje niet.
Uiteindelijk - na veel testen - heb ik twee kleine NAD speakers gekocht via Marktplaats voor 35 euro en de frontspeakers hiermee vervagen. Het geluid is nu heel fraai. De bas heb ik een stuk zachter gezet zodat het het NAD alleen nog aanvult. Nu klinkt het echt goed. Een interessante set dus voor 210 euro.
Jerome
- Geluidskwaliteit