Review: Apple iMac (MB953) van Apeluier

Apeluier
11-01-2010
De iMac 27" is een mooi systeem de computer draait nu goed samen met Windows 7. Ik heb eerst VMware Fusion geprobeerd om Windows te draaien omdat ik dit kende van Windows. Dit was echter een verkeerde keuze. 3D applicaties werken in tegenstelling wat de website van VMware beweert niet goed. Met name applicaties die OpenGL gebruiken. Parallels desktop werkt wel goed en is in mijn ogen ook wat beter voor een naadloze samenwerking met Apple. Na enige moeite heb ik alle Windows applicaties die ik gebruik goed draaien op de Apple.

Voor ex Windows gebruikers wil ik aanraden om niet het draadloze toetsenbord te kopen. Dit is een regelrechte ramp als je gewend bent om blind te typen. In Windows maak je veel gebruik van de ctrl-toets maar op het draadloze toetsenbord zijn de fn-toets en de ctrl-toets gewisseld. Bij het gebruik van de sneltoetsen (ctrl-c knippen, ctrl-v plakken, ctrl-s bewaren, etc) grijp je dus consequent mis. Daarnaast bezit het toetsenbord geen delete-toets. Je moet hier de fn-toets samen met de backspace-toets voor indrukken. Bij Apple programma's heb je hier geen last van omdat daar de ctrl-toets weinig wordt gebruikt. Gelukkig mag ik het toetsenbord omruilen voor het toetsenbord met numeriek gedeelte. Het toetsenbord is niet draadloos maar dat lijkt me geen probleem.

De muis is erg fijn, het scrollen voelt aan als op de iPhone. Sommige Windows applicaties reageren echter niet helemaal goed. Als je je hand op de muis legt zit je ineens bovenin je document. Wellicht dat dit met andere instellingen op te lossen is.
4.5 sterren

• Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Snelheid
  • Vormgeving
Vorige review [ Review 10 van 12 ] Volgende review
Apple iMac (MB953)
Print deze pagina