Apple iMac

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 2 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Apple iMac op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Tom de Boer 02-06-2015
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Apple iMac

Algemene score

9,0
Na diverse Windows computers te hebben gehad met de bijbehorende problemen en ergernissen heb ik besloten om weer een Apple te nemen. Ik had al een iPad Air dus lag het voor de hand om een iMac te nemen. Het liefst had ik retina gehad maar dat zit alleen op de 27" en dat is me weer te groot. Na opstarten moest eerst het e.e.a. geüpdated worden en dat kostte toch wel een aantal uren. Daarna kon het grote genieten beginnen. Als ik hem even niet meer gebruik, laat ik hem op sluimerstand staan. Een klein tikje op de spatiebalk is dan voldoende om hem wakker te maken. Binnen een seconde beeld en direct verbinding met internet. En alle programma's zoals o.a. Pages en Numbers zijn voorgeïnstalleerd. Foto's kunnen via iPhoto in de cloud worden opgeslagen en zijn dan ook te zien op de iPad. Video films kunnen geïmporteerd en bewerkt worden in iMovie en door synchronisatie op de iPad gezet. Kortom genoeg mogelijkheden. Het scherm heeft HD kwaliteit en dat is mooi genoeg, en het geheugen van 1 Terabite krijg ik niet vol. Het prijsverschil tussen een Windows computer en deze iMac is € 1000,- maar het verschil in gebruiksgemak en plezier is onbetaalbaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Tom de Boer 15-06-2015

Nog even een aanvulling op mijn review. Het scherm staat bijna verticaal. Voor mensen die een varifocus bril dragen, zoals ik, moet je dan behoorlijk met je hoofd achterover om iets op het scherm te lezen. Of je bril afdoen en het scherm dichter naar je toe halen.

Reageer

godijn1964 22-12-2014
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Apple iMac

Algemene score

8,0
Schitterende computer. Valt niks op af te dingen en zou het iedereen aanraden. Persoonlijk vind ik het alleen jammer dat de snelheid, zoals het openen van programma's, nog al traag gaat. Snap ook niet, dat ze er geen i7 in gedaan hebben in plaats van i5. Werk je ernaast ook met een MacbookPro, dan merk je het verschil aanzienlijk! Deze heeft wel een i7 processor aan boord.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
FrankH 17-07-2015

Dat verschil ligt niet aan de i5 of i7, maar aan de SSD!
Alle MacBooks hebben tegenwoordig een SSD, deze iMac heeft nog een ouderwetse harde schijf.

Reageer

Specificaties

Type processor
Intel Core i5
Kloksnelheid processor
2700 MHz
Intern geheugen
8 GB
Geheugen
DDR3
Opslagcapaciteit
1000 GB
Snelheid harddisk
5400 rpm
Geheugenkaartlezer
Ja