TomTom Via 125 - Europe

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 20 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de TomTom Via 125 - Europe op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,8

Schrijf een review

c***********@g******** 08-08-2023
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

als deze via 125 zou functioneren dan had ik geen klachten

Geschreven voor: TomTom Via 125 - Europe

Algemene score

1,0
ik heb nu een update gekocht maar het lukt niet om deze update te krijgen en heb wel betaald

Reageer

FritsW 03-11-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: TomTom Via 125 - Europe

Algemene score

7,0
De Via 125 heb ik twee jaar in gebruik, vooral binnen Nederland en soms in Duitsland. De navigatie in Nederland verloopt bij het overgrote deel van de ritten prima. Als ik een keer een afslag hebt gemist, verloopt herberekening van een route snel. Zeer incidenteel wordt van doorgaande wegen afgeweken, waarbij korte tijd een raadselachtig achterafweggetje wordt gekozen. Dit niet vanwege de verkeersinfo-service, want die heb ik niet. Soms wordt hierbij slechts honderd meter rijafstand bespaard en nauwelijks rijtijd. In Duitsland ben ik een keer vanaf een provinciale weg over de binnenplaats van een boerderij geloodst (recht van overpad...), maar zo'n route heb ik toch liever niet. Ook in Duitsland wilde ik dat de Via me naar een dichtstbijzijnd tankstation zou brengen, maar bij aankomst bleek dat niet te bestaan. In de wijde omtrek alleen weiland te zien...
Sommige onverharde wegen in Duitsland kent de TomTom niet. Ik heb een abonnement op Europese kaart-updates. Over deze fouten heb ik kaartcorrecties ingestuurd.

Een kaartupdate voor één jaar kreeg ik recent van TomTom aangeboden voor 40 euro, normale prijs 80 euro.

Sinds oktober 2013 is er nieuwe kaart-update software, genaamd MyDrive. Op mijn pc met Windows XP heeft het me uren gekost om MyDrive aan de gang te krijgen. Op een forum van TomTom kreeg ik uiteindelijk de oplossing: .NET Framework moest worden geïnstalleerd. Om veiligheidsredenen had ik .NET Framework niet op mijn pc staan, maar nu was er geen ontkomen meer aan, anders zou ik mijn Via niet meer kunnen updaten. Bijkomend nadeel is dat .NET Framework honderden MB's groot is en er veel updates moeten worden geïnstalleerd. Dit is tijdrovend. Eenmaal geïnstalleerd en werkend, functioneert MyDrive goed. Na enkele keren gebruik heb ik de indruk dat MyDrive soepeler werkt dan de vorige update-software van TomTom.

Nog enkele ervaringen:
Na twee jaar is de accuduur van teruggelopen van 2 uur tot ongeveer anderhalf uur.

De Via 125 heb ik gekozen o.a. omdat hij handsfree bellen ondersteunt. Het geluidsvolume is echter te laag, zodat handsfree in de rijdende auto niet bruikbaar is voor mij. Misschien ligt dit aan mijn oude LG-telefoon? Jammer in elk geval. De geluidskwaliteit en volume van gesproken route-instructies vind ik wel goed. Ik gebruik de Via echter meestal zonder geluid.

Het (brede) beeldscherm is goed afleesbaar, behalve wanneer de zon er op schijnt, wat bij een laagstaande zon gebeurt.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Specificaties

Schermgrootte
5,0 inch
Resolutie
480 x 272 pixels
Breedbeeld
Ja
TMC
Nee
LIVE verkeersinformatie
Nee
Weergave max. snelheid
Ja
Rijbaanbegeleiding
Ja