Review: Garmin Nüvi 1490T van tonio123
- Plaats een vraag
- Plaats een review
tonio123
31-07-2011
De 1490T gekocht vanwege goede recenties en goede commentaren hier op Kieskeurig. Niettemin is het apparaat me niet meegevallen. Het minste probleem is nog dat het apparaat gedurende de navigatie vaak vastloopt. Het start dan vanzelf weer op, maar dat kan wel een minuutje (en een gemiste afslag) duren.
Een veel groter probleem is dat de navigatie gewoon niet goed werkt, iets wat me bij andere apparaten (o.a. Navigon) ook al was opgevallen. Na enig experimenteren op kortere en langere afstanden in het buitenland komen de problemen (net als bij die andere apparaten) op het volgende neer:
1. Het apparaat heeft de neiging kleinere weggetjes te nemen, vermoedelijk omdat het uitgaat van de maximum snelheid op die weggetjes i.p.v. de haalbare snelheid.
Zo stuurde het apparaat ons bijvoorbeeld over de lengterichting door de Apennijnen heen, over tal van "fietspaden" waar je weliswaar vaak 90 mag rijden, maar waar 30 voor normale stervelingen een meer reeele gemiddelde snelheid is. Een veel snellere route over een grote weg parallel aan de bergen werd door het apparaat niet "gezien".
2. Het apparaat zoekt haar route zo dicht mogelijk op de rechte lijn van start naar bestemming. Het heeft daardoor de neiging om je, als je aan de andere kant van een stad moet zijn, je dwars door die stad heen te sturen in plaats van om de stad heen, ook als er een mooie rondweg is. En dat ligt niet aan het eerstgenoemde probleem, want als je m.b.v. viapunten op zo'n rondweg het apparaat om de stad heen leidt, wordt de reistijd die het aangeeft wel korter.
Al met als is mijn conclusie dat dit apparaat een aardig hulpmiddeltje is, maar dat je wel altijd zelf op de kaart moet blijven kijken.
- Geluidskwaliteit
7 - Beeldkwaliteit