HP Officejet Pro L7590 All-in-One

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde review die zijn achtergelaten voor de HP Officejet Pro L7590 All-in-One op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,4

Schrijf een review

Joen 23-05-2009
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,0
Inleiding
=========
De HP Officejet Pro L7590 All-in-one is zoals de naam al doet vermoeden een multifunctionele printer: je kunt er meer scannen, printen, kopieëren en faxen. De printer is volgens mij vooral op de zakelijke markt gericht. Ik zocht een printer die alle 4 de functies bevatte en daarnaast was mijn wens om gescheiden inktcartridges te hebben (zo bespaar je het milieu een beetje en het scheelt in je portemonnee omdat je niet 1 inktcartridge weg hoef te gooien waar van de 2 andere kleuren nog niet op zijn). Ook was het een wens van mij om een ADF (Auotmatic Document Feeder) te hebben voor het kopieëren en faxen.

Eigenschappen
=============
Ik zal niet letterlijk alle eigenschappen van de HP Officejet Pro L7590 All-in-one hier noemen, maar er enkele belangrijke opsommen:

* All-in-one, dus scannen, printen, kopieëren en faxen
* Interne geheugen: 64MB
* Aansluitingen: ethernet, USB 2,0, telefoonlijn in, telefoonlijn uit (om telefoontoestel op door te lussen dus) (geen wifi en blueooth is optioneel door een HP bluetooth stick te kopen en aan te sluiten)
* Duplexmodule (automatisch dubbelzijdig afdrukken)
* ADF (Automatic Document Feeder, automatisch meerdere vellen A4 kopieëren of faxen)
* 1 papierlade voor max. 250 vellen A4
* Scanresolutie: 1200x2400dpi optisch
* Faxen in zowel zwart/wit als kleur
* Afmetingen: 35,6 x 52,5 x 46,6 cm (h x b x d)
* Gewicht: HP site spreekt van 9,7 KG, Kieskeurig spreekt van 16KG. In de praktijk blijkt hij in ieder geval zeer zwaar. ;)

Meer specificaties zijn te vinden op de website van HP.

Uitpakken en installeren
========================
De printer werd bij mij in de originele doos door TNT bezorgd. Verpakkingsmateriaal is precies voldoende aanwezig: niet overbodig veel, maar ook niet te weinig. De printer was voldoende beschermd tegen beschadigingen.

De printer bleek behoorlijk zwaar. Aangezien ik tijdens het schrijven van deze review nog herstellende ben van een dubbele enkelbreuk heb ik iemand anders in huis de printer uit de verpakking moeten laten halen en naar zijn tijdelijk plek laten brengen.

In en om de printer waren veel plakbandjes aanwezig die moesten worden verwijderd voor het eerste gebruik. Deze plakbandjes hielden bepaalde onderdelen op hun plaats tijdens transport. Ze zijn wel degelijk nodig, maar jammer is het wel dat het zoveel moesten zijn: je houd er toch nog een aardig bergje rotzooi aan over.

De instructies hoe de plakbandjes te verwijderen en hoe de inktcartridges en inktkoppen te installeren waren wat ingewikkelder dan een standaard huis-, tuin- en keuken printer, maar toch wel voldoende duidelijk. De inktcartridges laten zich behoorlijk makkelijk aan de voorzijde achter een klepje installeren. De printkoppen (eentje voor zwart en geel en eentje voor cyaan en magenta) moesten minstens 6 keer heen en weer geschud worden en moesten via de bovenkant geïnstalleerd worden (klep waar aan ook display zit moest geopend worden), op een plek die wel goed bereikbaar was.

Daarna kon het stroom aangesloten worden. HP heeft bij deze All-in-one een idioot grote adapter geleverd die wat mij betreft wel een paar slagen kleiner had gemogen. Daarnaast was het kabeltje voor tussen het sopcontact en de adapter zeer kort. Gelukkig is de kabel van het zelfde type als een kabel voor aan een desktop PC en kon ik dus met gemak een langere kabel op de adapter aansluiten.

Eerste gebruik
==============
Na het aansluiten van de stroom begon de printer met een automatische uitlijningsprocedure. Je hoeft er niets voor te doen. Het proces duurt plm. 15 tot 20 minuten. Het heeft plm. 4 vellen A4 nodig en je hoort zo nu en dan wat vreemde geluiden.
In die 15 tot 20 minuten kun je met gemak alvast de software installeren (want ook dat duurt nogal lang namelijk, maar dat was ikl wel gewend van HP). Dit was in mijn situatie niet mogelijk, omdat ik geen computer direct in de buurt had staan en wegens het herstel van een dubbele enkelbreuk kon ik ook niet snel heen en weer lopen.
Uiteindelijk dus ook de software geïnstalleerd en de eerste scan en print waren snel klaar. Kopiëren en faxen op het apparaat zelf gingen ook makkelijk en was daar door dus snel gedaan.

Software
========
HP levert bij de HP Officejet Pro L7590 All-in-one diverse eigen software waar onder OCR, beeldbewerking, foto's organiseren, scan- en printersoftware. De belangrijkste software draagt de naam HP Solution Center en vanuit dit programma kun je diverse scanparatmers opgeven als je wilt scannen, bestanden van de geheuigenkaartlezer naar de PC overbrengen en enkele instellingen beheren.
Faxen vanaf de PC zou wel moeten kunnen, m aar blijkt helaas niet te lukken. Op bijna alle PC's lijkt de fax te worden verzonden, maar het komt niet aan bij de ontvanger. De faxlog op de PC's geeft wel een verzonden fax aan, maar de faxlog van het apparaat zelf niet. Faxen vanaf de All-in-one zelf werkt overigens wel (zowel direct vanaf de glasplaat als wel met de ADF.
Er zijn meer functies die niet werken: zo lijkt het gedeelte dat de instellingen voor de Scannen naar... knop op de All-in-one ook problemen te hebben om met de All-in-one te communiceren. Omgekeerd kan de All-in-one ook nooit PC's vinden met scanfuncties om de knop Scannen naar... en Scannen te gebruiken. Over deze problemen heb ik al enige mailwisseling gehad met HP, maar nog zonder resultaten (ook firewalls uitschakelen hielp niet).

Webinterface
============
De HP Officejet Pro L7590 All-in-one kan worden aangesloten via ethernet en kan ook worden ingesteld via een webinterface. Deze webinterface toont daarnaast diverse informatie over de All-in-one (waar onder ook geschatte inktniveau's van de inktcartridges) en bied zelfs een mogelijkiheid om te scannen zonder scansoftware op je computer te hoeven installeren (je ziet dan een voorbeeld in je browser en bij de uiteindelijke scan kun je een PDF met de scan downloaden).
De All-in-one heeft ook een gebeurtenissenlog. Hierin worden gebeurtenisnummers vermeld en een omschrijving in 1 woord. Deze gebeurtenissenlog is dus niet erg duidelijk en in een regel onder het log wordt verwezen naar de website van HP waar vervolgens totaal niets over deze gebeurtenisnummers te vinden is. Ook de klantenservice van HP blijkt hier geen informatie over te kunnen verschaffen.

Bediening op het apparaat zelf en display
=========================================
Het apparaat heeft een 2-regelig display. De bediening gaat voor een groot deel via diverse menu's die voldoende duidelijk op het display worden weergegeven.
Voor het faxen bieden de toetsen de mogelijkheid om het automatisch beantwoorden van de lijn in of uit te schakelen (in te stellen na hoeveel mala overgana geantwoord moet worden) en of de fax in zwart/wit of kleur verzonden moet worden (volgens mij bestaan er echter helaas maar weinig kleurenfaxapparaten op de wereld).
Voor kopieëren bestaat de mogelijkheid om de kwaliteit in 3 verschillende niveau's in te stellen en om het kopieëren in kleur of zwart/wit uit te voeren.
De knoppen Scannen naar... en Scannen werken zoals gezegd bij het kopje Software niet.

Foto's vanaf geheugenkaarten of USB-sticks afdrukken
====================================================
De HP Officejet Pro L7590 All-in-one heeft geen kleurendisplay en kan derhalve dan ook geen voorbeelden van foto's tonen. Je kunt middels het bedieningspaneel wel op een knop drukken om een vel of meerdere vellen af te drukken met een matrix van voorbeelden van de foto's. Je kunt op dit vel de foto's die je graag wilt afdrukken aankruisen, dit vel op de glasplaat van de scanner leggen en middels een menu in de All-in-one de geselecteerde foto's van het voorbeeldvel laten afdrukken.
Ik zal zelf niet vaak foto's van een geheugenkaart afdrukken, maar ik kan me voorstellen dat mensen die dit wel vaker doen een kleurenscherm met voorbeeldfunctie nogal missen op de HP Officejet Pro L7590 All-in-one.

Bluetooth
=========
In de HP Officejet Pro L7590 All-in-one zit standaard geen bluetooth ingebouwd. De All-in-one is echter wel bluetooth voorbereid: je kunt een losse HP Bluetooth stick aanschaffen en aansluiten op de USB-aansluiting van de All-in-one. Het soort data dat ik zelf in ieder geval kon versturen en dat werd afgeprint waren: JPEG foto's, digitale visitekaartjes en agenda-items. Het instellen van een pincode kan via de webinterface of het menu op het bedieningspaneel van de All-in-one.

Afdrukkwaliteit
===============
Zwart/wit/grijs documenten worden prima en rap afgedrukt. Foto's laten op zich te wensen over wat ik ook al las in recensies elders op internet. Ik gebruik kleuren vooral voor afbeeldingen uit bijvoorbeeld de Microsoft Office gallery's in tekstdocumenten en daar voor voldoet de afdrukkwaliteit van de All-in-one wel.

Conclusie
=========
Je betaalt er iets meer voor dan de gebruikelijke multifunction printers voor thuisgebruik, maar dan heb je met de HP Officejet Pro L7590 All-in-one wel een zeer veelzijdig en ideaal apparaat in huis. Het bied alle mogelijkheden die ik zocht in ene multifunctionele printer: scanne, printen, kopieëren en faxen.
Het is jammer dat er enkele functies in de software en enkele functies in de printer niet werken en nog daar lijkt nog geen oplossing voor voorhanden. Het zijn echter niet de primair belangrijke functies en ik kan dus zeer goed met deze tekortkomingen leven.
De grootste pluspunten vind ik de ADF, duplexmodule en 4 gescheiden inktcartridges.
De grootste minpunten vind ik: een paar functies die niet werken in de software (geen superbelangrijke, dus valt goed mee te leven), een paar functies die niet werken op de All-in one (geen erg belangrijke, dus valt prima mee te leven), zeer grote adapter.
Als ik een cijder moet geven voor de HP Officejet Pro L7590 All-in-one dan geef ik het apparaat een 8.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
zwart
Intern geheugen
64 MB
Kleur functies
faxen, kopiëren, printen, scannen
Functies in kleur
faxen, kopiëren, printen, scannen
Functies dubbelzijdig
printen
Papierinvoer
papierlade
Sheetfeedercapaciteit
50 vel