Canon PIXMA MP640

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 53 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Canon PIXMA MP640 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,4

Schrijf een review

Taamaaraa 05-12-2014
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Canon PIXMA MP640

Algemene score

3,0
Hier ook na 3 jaar een B200 error. De printer is niet veel gebruikt; op jaarbasis maken wij hooguit 5-10 fotoprints en 20-50 tekstpagina prints. De B2000 error betekent dat er iets mis zou zijn met de printerkop, echter is ook de scanner van het apparaat na deze error niet meer bruikbaar. Een verdacht veelvoorkomend probleem bij Canon printers dat ook wel de 'de kanker van Canon' wordt genoemd. Dit wetende koop ik in ieder geval geen producten meer van Canon.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
nikog 06-12-2014

Hi Taamaaraaa,
B200 is inderdaad een ramp met de printers van Canon. Ik heb daar ook mee geworsteld, maar mijn MP640 toch weer aan de praat gekregen.
Ik kan er een lang verhaal over ophangen, maar mijn conclusie is dat B200 een waarschuwing is, dat de printkop vervuild is. Waarschijnlijk door uitgedroogde inktresten, die zich manifesteren in een verstoring van een electrisch testpatroon, die de printer regelmatig uitvoert om de printkop te controleren.
In mijn geval heb ik de kop uit de printer gehaald en een nachtje in schoon water gezet. Hierbij komt redelijk veel restinkt tevoorschijn, het loont de moeite om in het begin vervuild water een aantal malen te vervangen. Nadat geen restinkt in het water meer waar te nemen is, de kop uit het water nemen en het printraster droog te deppen met tissue papier. Laat de kop verder drogen en plaats terug in printer. Bij mij gaf de printer eerst nog aan dat er een verkeerd type kop was geplaatst (U052 foutmelding) maar kon dit verhelpen met het uitnemen van de kop en terugplaatsen zonder de printer uit te zetten.
Heb ik U hiermee op een idee gebracht?

Reageer

Canonreview 23-06-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Canon PIXMA MP640

Algemene score

6,0
De prints uit deze printer zijn van redelijke kwaliteit, niet meer dan dat. De cartridges zijn duur en gaan niet lang mee, dat loopt in de duiten. Erg irritant ook dat, wanneer ik wil scannen, en op datzelfde moment één van de cartridges leeg is, het apparaat "weigert" te scannen. Ik hoop een work-around te vinden.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Specificaties

Kleur functies
printen, scannen
Functies in kleur
printen, scannen
Functies dubbelzijdig
printen
Schermgrootte
3,0 inch
Papierinvoer
cassette, papierlade
Papiercapaciteit
150 vel
Aantal cartridges
5