Review: Canon PIXMA MP550 van Dim67

Dim67
24-10-2009
Recent deze printer aangeschaft, mede door de beoordeling van de Consumentenbond van de 540 maar die kon ik bij mij in de buurt niet meer krijgen. Een andere hele belangrijke reden voor mij is dat deze printer 5 cartridges heeft die individueel te vervangen zijn en niet al te duur, ongeveer 10 euro per stuk. (Ik zal nooit meer een printer aanschaffen met maar 1 of 2 cartridges.) Deze printer is onder de 100 euro te koop en wordt geleverd met 5 inkt cartridges en een stroomkabel. USB kabel van je oude printer gebruiken.

De handleiding is erg duidelijk en de installatie op Windows 7 verliep vlekkeloos, uitpakken en installeren ging in ongeveer een half uur. De installatie is echt heel simpel, er gaat zelfs een lampje branden als de inkt-cartridge er goed in zit...

De bijgeleverde software is heel uitgebreid en geeft je de mogelijkheid tot veel creatieve dingen.

De foto afdruk kwaliteit is echt super, ook op het wat goedkopere glossy foto 170g papier van de Hema, maar ik zou een wat zwaarder papier aanraden zodat het wat minder krult. Ook is de resolutie van de foto belangrijk.

Onder een bepaalde hoek kan je wel wat hele vage strepen op het papier zien, die zijn van de geleiders in de printer, maar vallen niet op.

Printen gaat ook zeer snel, zeker in z/w op gewoon papier. Kopiƫren en scannen gaat ook heel snel. De printer is redelijk stil, niet veel anders dan andere printers.

Uiterlijk is meestal niet zo belangrijk, maar de vormgeving is mooi strak en past goed bij veel van de huidige zwart/zilver combinaties van computers en flatscreens. Het is wel een groot apparaat dat z'n eigen plek nodig heeft en niet op een klein bureautje past.

Er zitten nog veel functies op die ik nog niet geprobeerd heb, zoals de card-reader, maar mijn eerste indruk is zeer positief.

4.5 sterren

• Afdrukkwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
    ?
Vorige review [ Review 21 van 23 ] Volgende review
Canon PIXMA MP550
Print deze pagina