Review: Sandisk Sansa Clip FM (2 GB) van IgX

IgX
27-10-2009
Op dit moment heb ik de sansa clip fm 2 gb een aantal maanden in bezit.

Ik ben zeer tevreden over deze MP3 speler welke zoals eerder genoemd enorm veel biedt voor weinig geld.

Degelijkheid: de sansa vlip is compact en degelijk. De knopjes voelen wat losjes aan, met name de aan/uit knop, maar schijn bedriegd. Er kan ook makkelijk worden gesport en gewerkt met de sansa clip.

Gebruiksvriendelijkheid: de speler is zeer gebruiksvriendelijk. Je sluit de sansa clip aan via usb, en de rest gaat vanzelf. Het is een kwestie van muziek erop zetten en klaar.

Mogelijkheden: er zit een FM radio op. De radio kan alleen sterke zenders als veronica en radio 538 ontvangen. Zelfs met die zenders kan de speler moeilijkheden hebben. Dit was voor mij toch een dikke tegenvaller, omdat ik daar de FM versie eigenlijk voor had gekocht: om radio te luisteren. Maarja zo goedkoop, je kunt niet alles verwachten.
Verder zit er de standaard functies op, zoals shuffle, een goed bedienbare equaliser, een hold knop.
Maar helaas is het niet mogelijk de muziek in mappen in te delen.
Ik gebruik zelf een programma genaamd MP3Tag om de album naam van songs e.d. te wijzigen. Het voordeel van dit programmaatje is het dan niet per song gewijzigd hoeft te worden, maar de naamswijziging of toevoeging op zoveel songs tegelijk kan worden toegepast als je zelf wilt. Snel en efficiƫnt, moest alleen eventjes kijken hoe het werkte.

Geluidskwaliteit: de geluidskwaliteit is goed te noemen. Er is op de achtergrond in ieder geval geen storende ruis te horen, wat vaak het geval is (ook bij duurdere mp3 spelers) wanneer de mp3 speler aanstaat, maar er geen muziek wordt geluisterd (standby dus). De bass is ook goed, genoeg voor je oren. Meer bass kan alleen maar slechter voor je oren zijn.
Kortom: het geluid is super voor zo'n schappelijke prijs.
4.5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 7 van 22 ] Volgende review
Sandisk Sansa Clip FM (2 GB)
Print deze pagina