Motorola Defy 2 GB / zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 18 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Motorola Defy 2 GB / zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

ajj02 29-03-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Motorola Defy 2 GB / zwart

Algemene score

9,0
Heb inmiddels m'n Defy (niet plus helaas, dus tragere processor) meer dan twee jaar.
Onlangs geflashed naar Jelly Bean (Android 4.1) via CyanogenMod CM10 (zie http://www.cyanogenmod.org/devices/motorola-defy ) en vervolgens ingebouwde CM mogelijkheid van overclocken gebruikt om 'm van de standaard 300MHz naar 1000MHz (dynamic performance, dus on demand) te turbo-en en it's a blast!!! Wel is de batterij iets eerder leeg maar nog steeds ruim een dag, en amazingly fast. Dus zeer tevreden, en nog steeds een van de weinige stoot / waterproof telefoons (ik werk in de humanitaire sector, zeg maar noodhulp - en dus reuze handig)...

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wicky77 02-12-2011
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Motorola Defy 2 GB / zwart

Algemene score

8,0
De Motorola Defy is al een heel goed ruggedized toestel, maar de Defy+ is zo niet nog beter. Hoewel het aan de buitenkant hetzelfde is (waterdicht tot op 1 m diep, stof en krasvrij), verschilt hij met de Defy+ in het besturingssysteem, processor en batterijsterkte. De Defy+ draait namelijk op Android 2.3.4 Gingerbread. De voorganger draaide op Android 2.1 Eclair (upgradable tot 2.2 Froyo). Verder is bij de Defy+ ook Motoblur van toepassing. Een soort Motorola sausje over de Android besturingssysteem. De hersens van de Defy+ is versneld van 800 Mhz naar 1 Ghz, wat het opstarten en verwerken van gegevens erg bevorderd. Verder is de batterij voor de Defy+ een stukje sterker geworden dan zijn voorganger. Uiteindelijk zul je met normaal tot ingtensief gebruik om de dag je telefoon moeten opladen.

Het geluid van de Defy+ is goed te noemen. Goed geluid door het toestel zelf, met een bluetooth headset + door de boxjes van dit mobieltje. Zelfs met het mobieltje onder water hoor je een goed geluid komen uit de boxjes van de Defy+.

De mogelijkheden van dit toestel is zoals we gewend zijn van een Android toestel goed te noemen. Volop veel apps op het toestel voorgeinstalleerd + uiteraard nog meer te downloaden via Android Market. Motoblur geeft de gebruiker de mogelijkheid om je eigen startschermen te selecteren & in te delen. Zo heb je opties om per pagina apps en of voorkeurstoetsen in te delen. Dan heb je nog een starscherm voor je werk, prive en weekend. Oftewel je kunt dus 21 startschermen samenstellen (7 per profiel).

Het gebruiksgemak kan beter op deze Defy+. Sommige menuopties zitten op een onlogische plek en dat betekent vaak zoeken en scrollen door je instellingen. Zo had ik problemen om mijn GPRS / mobiel internet aan te zetten. Pas na een hard reset + veel zoekwerk en fora bezoek, kon ik eindelijk mobiel internetten. Dit terwijl er wel een dedicated button voor Wifi is. Een Motorola kwaaltje als je vaker met hun toestellen hebt gebeld. Het scherm, gemaakt van Gorilla glas, doet het voortreffelijk. Net zo goed als het scherm van I-phone 4. lekker scrollen en bij een beetje druk op het scherm wordt je app gestart. erg fijn in gebruik. verder is het scherm zeer helder en kan 16 miljoen kleuren aan en is capacitive.

De vormgeving is stoer, robuust, maar toch galant. Galant, omdat de Defy+ gewoon erg dun is voor een ruggedized toestel. Het menu van Motoblur is niet erg subtiel te noemen. Blokken op je scherm wat doorgaat voor een applicatieknop. Niet erg subtiel, maar functioneel. Eigenlijk past dit ook wel bij de vormgeving van een ruggedized toestel als de Defy+.

Mensen geloven niet dat dit toestel tegen een stootje kan en waterdicht is. Een gemiddeld telefoon overleefd soms nog wel een regenbui, maar weinigen overleven een flinke wasbeurt in de wasmachine. De Defy+ kan het allemaal makkelijk aan en nog meer. Zo bestaan er YouTube filmpjes waar de Defy+ onder zand wordt begraven, in slootjes wordt gegooid en weer eruit gevist, het beeldscherm met bossen sleutels wordt getest en van meer dan 2 meter op de grond valt. Hoewel er uiteindelijk krassen komen op het beeldscherm en op de sterke achterklep, blijft de Defy+ het doen. Bedenk wel de Defy+ is momenteel de enige Android ruggedized toestel die alles in huis heeft van een smartphone, met de uithoudingsvermogen van een ruggedized toestel. Het beste uit 2 werelden. De Defy+ is al te verkrijgen vanaf E. 255,- bij een Internetwinkel.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
WCDMA, HSDPA, HSUPA
Mobiel
3G, N
Fabrikant kleur(en)
zwart
Kleur(en)
zwart
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek