Review: Xtreamer Xtreamer van JanPothof57
- Plaats een vraag
- Plaats een review
JanPothof57
25-09-2009
Wateringen 00:01, vandaag was het zover, de bestelde mediaspeler is binnen! de Xtreamer (www.xtreamer.nl) een videospeler/mediaspeler met ongekende mogelijkheden en dat voor 119 euro incl btw! Ik werd op de xtreamer gewezen door een collega. En was al enthousiast bij het lezen, maar nu na een avondje spelen, ben ik gewoon aangenaam verrast, het apparaat doet precies wat ik wil, en zelfs nog veel meer!
Ik heb hieronder een aantal foto's gezet die de inhoud van de doos, en wat screenshots van tv laten zien.
Oke even de belevenis van uitpakken tot gebruiken, bij het uitpakken netjes alles aangesloten, in mijn geval via de wit/rood/geel stekkerset naar een hdready flatscreen. Even omschakelen op de TV naar componenten ingang en woeps gelijk beeld, het startmenu, heel duidelijk. Eerst even alle menu keuze geprobeerd, en wat bleek er is een software update te downloaden via internet, via mijn laptop gedownload op usbstick gezet en 3 minuten later is via het interne menu de software van de xtreamer bijgewerkt.
oeps, de fout die in de vorige versie van de software zit, zit er nog steeds in, een mailtje naar de helpdesk dan maar, en (om 23:00) binnen 10 minuten het goede antwoord terug: zet m even terug naar fabrieksinstellingen… en hoepla alles werkt, het startmenu is uitgebreid en laat zien welke diensten allemaal beschikbaar zijn, en dan snel naar internet (ja dat zit er ook op, draadloos of via een kabel) en wat blijkt, youtube filmpjes, news uitzendingen, muziek alles is zo vanaf rechtrstreeks vindbaar en afspeelbaar,als t te streamen is dan zie je het! echt bijzonder, he zullen we vanavond naar youtube kijken
Dan natuurlijk de opties waarvoor ik hem gekocht had: films, foto's en muziek. Dit is echt zo simpel en zo handig, en ziet er allemaal fantastisch uit. Wel even opletten dat het menu bovenin het type media aangeeft, en dan je dan daaronder de betreffende bestanden ziet staan.
Ik gebruik de xtreamer met een usb harddisk van 2,5 met voeding vanuit de xtreamer en dat werkt prima. 80 gb aan muziek, 30 gb aan foto's en zon 350gb aan films zo bij je en afspeelbaar. de muziek kan zelfs onder de foto's…. Er kan ook een interne disk in.
Ik ben verkocht, dit is echt een handig apparaat. Klein nadeeltje….het is natuurlijk toch een vorm van een computer en er zit dus ook een ventilator in,….en die hoor je helaas wel een beetje.
Verder super, zeker vergeleken met wat andere apparaten kosten en kunnen!
- Installatie
8 - Mogelijkheden