Review: Xtreamer Xtreamer van jannouwens
- Plaats een vraag
- Plaats een review
jannouwens
19-10-2009
De Xtreamer nu 2 dagen in m'n bezit, werkt redelijk maar biedt nog een aantal uitdagingen.
Laatste firmware gelijk geïnstalleerd na controlle op xtreamer forum, dit werkt vlekkeloos.
Ondanks alle kwalificaties en lovende recensies denk ik dat de volgende opmerkingen op z'n plaats zijn:
- Xtreamer loopt vast bij het linken naar netwerk drives (op desktop) met grote aantallen foto's (ca 1900 files en 22 folders bijvoorbeeld)
- MP3s op het netwerk worden niet herkend (en worden wel herkend wanneer deze via USB stick worden aangeboden). De reden hiervan is mij nog onduidelijk.
- home video's obv van AVI worden niet herkend (maar dit format wordt ook niet genoemd in de dokumentatie).
- toegang tot internet is beperkt tot een aantal (redelijk oninteressante) streams. Uitzending gemist, NOS24 en dergelijke zijn nog niet toegankelijk (wordt volgens forum wel aan gewerkt).
- Network drive (verbonden met router); het is mij nog onduidelijk hoe deze te benaderen/hoe verbinding te maken. Ik was voornemens een NAS drive te installeren maar dan zou deze wel toegankelijk moeten zijn... Nu staat alle content nog op de desktop (was niet voornemens een HD te installeren in de Xtreamer).
Bovenstaand genoeg redenen om de mogelijkheden te waarderen op 'n 4.
Bedieningsgemak; dit gaat allemaal redelijk en intuïtief. Meestal is de reactietijd van het menu goed (kort) maar bij het browsen door network folders (toch een primair vereiste) wordt het systeem traag (of loopt vast zoals boven beschreven).
Degelijkheid; met name het bijgeleverde voetje is redelijk knullig en schiet redelijk snel los.
Geluid; is op dit moment nog geen prioriteit; eerst de Xtreamer goed werkend krijgen.
- Installatie
9 - Mogelijkheden