Review: Xtreamer Xtreamer van Cozy

Cozy
26-05-2010
Ik heb nu enige maanden de Xtreamer in gebruik en het is werkelijk een juweeltje. Gewoon simpel zonder teveel poespas met meer als voldoende mogelijkheden en ...... hij speelt echt heel veel af. De "negatieve" hier genoemd herken ik niet .... in ieder geval als je ermee omgaat waarvoor hij bedoeld is.

De behuizing is heel simpel, wat sommigen ook wel als goedkoop bestempelen, maar ik zie hier het probleem. Het voetje is inderdaad wat iel maar ok ... niets in het leven is perfect.

Diverse noodzakelijke aansluitingen aan de achterzijde w.o. 2!! USB aansluitingen,HDMI en optical.
Er zijn mensen die klagen over de coolfan, echter wanneer er geen harde schijf ingebouwd is, kun je hem uitzetten of met de hand instellen op een veel lagere snelheid als het al een probleem was.

Menu van de Xtreamer is overzichtelijk en eenvoudig door te wandelen en in te stellen (ook Nederlands). Zorg wel voor de laatste firmware update (nu 2.3.1) dan is ie helemaal bij. Updaten gaat simpel via USB.

Draadloos afspelen van films gaat inderdaad niets best maar dit wordt niet veroorzaakt door de Xtreamer maar door de eigenschappen van wireless. Nergens is het wireless signaal constant genoeg om zoveel data als van een DVD of Bluray constant te laten lopen, dus zal (bijna) iedereen hiermee wel problemen ondervinden dus gewoon niet doen.

Het streamen van MP3, foto's en bv DIVX zijn voor mij echter totaal geen probleem dus blijft het, samen met de Youtube mogelijkheid en internet radio een aardige gadget maar wil je toch goed en direct streamen, sluit hem dan aan via LAN.
Zelf gebruik ik Wireless icm. externe HD (2,5" 500GB zonder extra voeding), die direct op de USB aangesloten is van de Xtreamer, loopt als een zonnetje en lekker mobiel, want ik ben niet van een extra voeding voor de HD afhankelijk. Dus schijf afkoppelen en eraan hangen in een zucht.

In de nabije toekomst wil ik toch nog LAN aan de Xtreamer koppelen zodat ik direct data kan uitwisselen naar de externe HD of direct vanaf de PC kan streamen.

Films (MKV of DIVX) met los SRT bestand heb ik geen problemen mee en worden probleemloos ingelezen. Echter.....zet de ondertitel wel eerst aan. Als ik het goed heb moet het SRT bestand ook altijd de zelfde naam hebben als het filmbestand en in de zelfde map staan als het filmbestand. Voor de rest heeft hij eigenlijk alles afgespeeld wat ik de Xtreamer voor de kiezen gooide en dat zonder problemen! van AVI to Bluray, AVCHD, DVD noem maar op ... geen enkel probleem en super mooi en straks beeld (1080P 50Hz).

De Xtreamer aangesloten via HDMI en audio via optical kabel verbonden met mijn home cinemaset, dus het geheel werkt perfect. Mooi is ook dat de audio ook via de TV uitgestuurd kan worden (gewoon stereo) want dan hoeft je de home cinemaset niet altijd in te schakelen als je iets simpels wilt kijken. Het e.e.a. is wederom simpel in te stellen in het menu.

De afstandbediening is wat gevoelig op richtig maar heeft wel alle functies eenvoudig in zich. Ook gewoon even wennen met omgaan maar eigenlijk wijst het dan voor zich. Het LEDje op de Xtreamer is wat iel om te zien of hij ingeschakeld is maar zo stoort hij ook niet.

Een beetje de tijd nemen en experimenteren met de Xtreamer maakt het een heel goed en bruikbaar apparaat wat simpel in gebruik is. Al met al een aanrader m.i. zeker gezien de prijs, die je ervoor betaald.
Dat moet de meeste toch aanspreken als zuinige hollanders.

De jukeboxfunctie, wat velen zo graag wensen (en er bij sommige andere merken al in zit),schijnt er in de volgende firmware update mee te komen, maar zover mis ik hier niets aan dit fijne speeltje.
4.5 sterren

• Installatie
  • Mogelijkheden
  • Bedieningsgemak
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 16 van 57 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4.5 sterren