Review: Mede8er MED500X van Michel1973

Michel1973
07-08-2010
Ik heb 2 dagen geleden de Mede8er MED500X gekocht, maar vandaag alweer geretourneerd omdat ik ontevreden ben over de kwaliteit van de mediaspeler.

Zo wordt de selectie in DVD menu's in de meerderheid van de gevallen verkeerd getoond. Hier is wel een workaround voor, door steeds van beeldverhouding 16:9 naar 16:10 te switchen, maar dat vind ik erg storend en snap niet dat er niet meteen een firmware patch is uitgekomen zodra dit probleem bekend werd. Ik heb overigens zelf direct firmware v3.0.4 erop gezet.

Mijn home video's (avi's) die met Pinnacle Studio zijn gemaakt speelt de Mede8er helemaal niet af en een aantal test MKV's (bird flight, etc) die ik gedownload heb worden schokkerig vertoond of helemaal niet. Bij sommige MKV bestanden hangt zelfs de hele speler en reboot ie zichzelf of moet je de stroom er zelf afhalen om de speler weer te kunnen gebruiken.

Ik heb een oude Dolby Digital (AC-3) receiver en de Mede8er kan geen DTS audio tracks naar AC-3 converteren. Het is wel mogelijk om naar 2-kanaals digitaal te converteren, maar daarbij valt het geluid dan regelmatig weg. Enige werkende oplossing was om analoog geluid (Dolby Pro-Logic) te gebruiken, maar dat vind ik niet acceptabel.

De indeling van knoppen op de afstandbediening vind ik ontzettend onlogisch (kleine play knop, forward/back boven elkaar ipv naast elkaar, etc) De AC/Ryan heeft geloof ik dezelfde afstandbediening. Ook de file manager is erg onhandig, je kan beter vanaf je computer via een samba share je bestanden verplaatsen/hernoemen. Kopieren over een samba share is niet aan te raden, de netwerksnelheid van de Mede8er is erg slecht, je kan hem beter als externe USB drive aan je computer hangen wanneer je veel bestanden wilt overzetten.

Positieve punten van de speler zijn er ook, zoals de goede ondersteuning van ondertitels bij DivX/Xvid, de snelle menu's en het lage geluidsniveau (ondanks dat er een ventilator in de speler zit). Ook is er een actief internet forum en heb ik de indruk dat er wel wat gedaan wordt met de feedback van eindgebruikers, maar ik had gezien de positieve reviews en doorontwikkelde firmware toch een beter produkt verwacht.
4 sterren

• Installatie
  • Mogelijkheden
  • Bedieningsgemak
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 23 van 46 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4.5 sterren