Review: Mede8er MED500X van HHaudio
- Plaats een vraag
- Plaats een review
HHaudio
29-12-2010
De eerste opstart ging zeker niet van harte en ging gepaard met diverse malen vast lopen opnieuw opstarten alleen door de spanning te verwijderen enz. Heb me zelfs even afgevraagd of ik hier wel goed aan gedaan heb.
De laatste versies Mede8er pakken ook de laatste updates. Mijn buurman heeft deze ook met een standaard lagere versie (iets langer geleden gekocht) en een update naar de versie v4.x werd niet geaccepteerd, niet hoger als de v3.0.5. en dit vind ik vreemd.
Mijn Mede8er met 640Gb werkt via intern netwerk en ben niet geheel ontevreden. De snelheid short het nog wel eens aan en live stream radio werkt alleen het zelf ingeven van een stream is er niet bij of zie ik iets over het hoofd. Graag wil ik vb de Top2000 in stream weergeven wie weet de oplossing?
Bestanden geript naar Windows wmf formaat worden niet afgespeeld terwijl dit wel in de handleiding staat. Op het forum kreeg ik hier geen oplossend antwoord op en dit vind ik erg slordig. Flac speelt deze gelukkig wel af. Audio kwaliteit is niet echt van hoge klasse, het klinkt niet verkeerd maar hier mag nog wel het e.e.a. aan gesleuteld worden. Advies is om in het formaat Flac af te spelen en geen compressie toe te passen wil dit een beetje klinken. Eerlijkheidshalve vermeld ik dat de aanwezige andere audio en video apparatuur van redelijke High-end kwaliteit is om me bescheiden uit te drukken en misschien leg ik de lat wel te hoog.
Een dvd rip via netwerk naar de interne HD gaat goed duurt wel de dubbele tijd maar staat er keurig op, ik gebruik hier CloneDVD voor van Slysoft(schaap).Het aanmaken van mappen via het netwerk verlopen goed en éénmaal in de WORKGROUP gaat dit goed.
De handleiding en functies in menu mogen veel duidelijker en de kwaliteit en overzichtelijkheid van de AB laat te wensen over. Er zitten functies op die je eerst onder de knie moet krijgen en ik heb zelf een keer een opname stip in het scherm gehad maar er werd niets opgenomen.
Navraag op het forum was dit niet mogelijk vreemd is wel dat ik toch echt een opname button heb gezien. Zeer irritant vind ik de SD-kaart en USB aansluiting aan de rechter zijkant, was het zoveel moeite om dit achterin te maken zo groot is de print niet die er in zit. Het niet geforceerd kunnen instellen van het beeld formaat vind ik ergerlijk. Een 4:3 film krijg je onmogelijk in 16:9.
Deze Mede8er zal nog vele updates krijgen verwacht ik en als tussenstap voldoet deze redelijk. Uiteindelijk zal ik toch gaan voor de betere mediaplayer die duidelijk stabieler is kwalitatief beter en die ook een stuk duurder is. Kwaliteit kost iets meer maar dan heb je ook wat.
De overweging is er zelfs om 'm te verkopen omdat deze te weinig wordt gebruikt en de kwaliteit toch niet is wat ik ervan had verwacht.
- Installatie
7 - Mogelijkheden