Kieskeurig.nl logo

Nico Koorn
30-11-2011
Nico Koorn
Bergen NH.30-11-2011
Vorige week vrijdag dd 25-11-2011 in de na middag de Dune max met een 2000GB Samsung EcoGreen F4EG HD204UI besteld.
Zoals vermeld op de site van Wifimedia werd er binnen 24 hrs geleverd, dus zaterdagmiddag rond de klok van 15.00 in huis.
De Dune max meteen uitgepakt en aangesloten.
Voor de weergave van het geluid wordt de Dune aangesloten op onze Cambridge audio versterker en voor het beeld de Samsung led tv en daarna:
1, harde schijf geformatteerd,
2, de Dune max aangesloten op de Draytek gigabit router en de laatste firmware gedownload en geïnstalleerd.

Ik ben toen naar het scherm bronnen gegaan en via netwerkverkenner naar SMB en zag meteen mijn eigen pc en die van mijn vrouw met daarin de gedeelde mappen met alle films en muziek.
Ik heb toen een film van 8 gigabite afgespeeld wat geen enkel probleem gaf dus geen kwaliteitverlies of storing.( streaming)
Met de Dune prime 3.0 gaf dit de laatste tijd problemen.

Op mijn eigen PC via mijn computer en mijn netwerklocaties zag ik meteen een \Dune\dunehdd icoontje en daar schuif ik zo de films en muziek in en de rest gaat vanzelf.
Het overzetten van een 4.4 gigabite film neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Wat hier toch wel meespeelt is dat wij al een paar jaar een Dune prime 3.0 in ons bezit hadden, dus het was mij niet allemaal vreemd, ik heb ook het idee dat de Dune HD Max beter geschikt is voor in het netwerk( bij mij alles bekabeld)

De harde schijf laat zich gemakkelijk in en uit de Dune halen.
Wat mij wel verbaasde dat als je een een harde schijf koop er niets op de site staat hoe de schijf aan te sluiten op je eigen pc.
Ik heb daar vandaag even over gebeld met Wifimedia en het blijkt dat je daar een soort dock voor nodig heb, was mij totaal onbekend.
Misschien wel zo gemakkelijk om dat meteen te vermelden bij de aanschaf van een harde schijf.

Installatie een 9 omdat het gemakkelijk is om de mediaspeler te installeren.

mogelijkheden een 9 omdat de netwerkmogelijkheden zeer goed zijn, voor een leek als ik is dat toch een pre

Bedieningsgemak een 9 omdat het apparaat ook nog eens vrouwvriendelijk is.

Degelijkheid een 7 omdat ik daar na enkele dagen nog niets over kan zeggen.

Rest mij te vermelden dat de mannen van Wifimedia snel en netjes hebben geleverd.
4.5 sterren

• Installatie
  • Mogelijkheden
  • Bedieningsgemak
  • Degelijkheid
Reactie:
paul smulders
19-12-2012
Voor het gebruik van schijven zijn geformatteerd door de speler op een Als u de schijflos aansluit op een Windows-pc, moet u mogelijk extra software installeren op de PC, zoals “EXT2FSD” (http://www.ext2fsd.com/).
Eerdere review [ Review 4 van 7 ] Latere review
  Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
9,6