PierreO
23-05-2011
Wat ontzettend mooi dat de fabrikant een blauwe led heeft geplaatst achter het logo. Op standbye wordt hij rood en als ik de stekker eruit haalt geeft hij totaal geen kleur.
Dan de grafische gebruikersomgeving, hier is mij alles in een oogopslag duidelijk, de kleuren zijn zo gekozendat het neutraal blijft en goed laat zien waar ik ben. Jammer dat ze dit apparaat 15jaar geleden al niet hadden, maar hij laat alles sprankelend zien op mijn Philips TV.
Ook is hij gebruikersvriendelijkheid, het zetten in het netwerk was bijzonder makkelijk, ik had SSID gelijk gevonden, alhoewel ik ook snap , dat 1e klas dummies hier misschien moeite mee hebben, die moeten zich dan maar laten helpen door iemand die het wel begrijpt. Bij het scrollen in menu's is er goed te zien waar je bent en zie je meteen dat je de volgende 5 bestanden hebt. Via de afstandsbediening met een hoop knoppen die je niet allemaal zult gebruiken, omdat je de Ryan niet gekocht heb om met de knoppen te spelen maar natuurlijk om media mee af te spelen. Je kunt hem harder en zachter zetten en zelfs een mute knop zit er op. Op de knoppen staat helder waarvoor ze dienen en de iconen op het scherm zijn ook duidelijk genoeg om te weten welke media je afspeelt. Bij mij werkt hij ook goed via Harmony One, waardoor ik mijn versterker, TV en Ryan Mini met 1 zetje knoppen kan bedienen.
De weergave van films via usb of netwerk is goed en de framerate wordt door het apparaat keurig aangepast. Ook 23.9fps. DTS gaat optisch naar mijn versterker en klinkt geweldig, mits het er allemaal geweldig opstaat.
Voor zijn geld is het een pracht produkt, niet het beste, zou wel mooi zijn als het zo goedkoop is en tevens de beste. Er zijn produkten die 4x zo duur zijn, maar die zijn absoluut niet 4x zo goed.
Ik draai met beta Firmware R4824 en als ik hem gebruik om films mee af te spelen doet hij dat prima. Ga ik een tijdje heen en weer bladeren dan wil hij wel eens vast komen te zitten en moet ik de stekker eruit trekken, dat vind ik een duidelijk minpunt en hoop dat dat in de officiƫle Firmware wordt rechtgetrokken, want in een andere firmware had ik daar geen last van.
Samengevat: voor die prijs is deze mediaplayer prima. Wil je een betere zul je denk ik naar een Dune moeten, maar daar horen andere prijzen bij en ook daar staat de tijd niet stil, Want binnen 1 jaar gaat er weer een en ander veranderen waardoor je denkt, shit weer te vroeg gekocht. Dan stap ik over en verhuist deze naar de slaapkamer.
Als ik zo terugkijk denk ik, wat was het vroeger toch behelpen, nu kan ik meer dan 1000 films vanuit mijn luie stoel opzetten als ik dat wil, en dan is het wel klote als je op moet staan om te plassen.
- Installatie
- Mogelijkheden