Samsung N140 JA01

Samsung N140 JA01 reviews & vragen

Pagina 1 van 1
movado73
15-03-2010
Ik weet niet precies wat Windows 7 starter allemaal kan, bijvoorbeeld ten opzichte van een Home Edition.

Maar wij willen de laptop gebruiken om op vakantie bijvoorbeeld met Skype te kunnen bellen, als er ergens wifi is. Is de geluidskwaliteit hiervoor voldoende?

Daarnaast wil ik graag .avi bestanden kunnen kijken. Is dit te doen/mogelijk?
18-03-2010
skype en bijvoorbeeld VLC (voor het afspelen van .avi) zijn applicaties die u gratis kunt downloaden van internet. beide applicaties kunt u gewoon installeren op uw netbook. geluidskwaliteit van skype is instelbaar, ook op deze netbook.
02-02-2010
Heeft iemand al de beste verhouding ontdekt tussen batterijduur en afspeelmogelijkheden van filmpjes zodat deze niet meer haperen? Voor een vloeiend beeld zou ik een maximum van 6 uur batterijduur namelijk wel over hebben.

Ik heb al door het aanpassen van "Maximum processor state" van 50% naar 100% op batterij, een vloeiend beeld op you tube. maar mijn filmpjes van de Flip krijg ik nog niet vloeiend, wellicht komt dit doordat het HD is?.

bovenstaande aanpassing met dank aan sammynetbook.com

To do this:
1) Right click on the battery icon, click on Power Options
2) Beside the Samsung Optimised plan click on the "Change plan settings" link.
3) Click on the "Change advanced power settings" link.
4) Expand "Processor power management" > "Maximum processor state" and change it to 100% on battery.
jens1987
27-01-2010
heeft er iemand toevallig al zijn achtergrond kunnen wijzigen op de samsung n140..
ik krijg dat op de een of andere manier niet voor elkaar...? ik hoor graag reacties
30-01-2010
via instellingen kan dit niet, de gedachte is dat W7 starter een light-versie is (lees: ze moeten ergens iets wegstrepen om het op acceptabele snelheid te laten werken)

via google change background windows 7 Starter, maar zou er maar goed over nadenken of je dit wel echt wilt, het lijkt erop dat je bij een upgrade naar een andere windows versie in de problemen kunt komen.
Peer23
29-01-2010
Sinds kort ook in bezit van deze mini laptop. Het achtergrond scherm is volgens mij inderdaad niet in te stellen. Volgens mij heeft dit te maken met het feit dat het een Windows 7 Starters Edition betreft die wordt meegeleverd. Voor 75 euro is dit op te waarderen naar Windows 7 Home Edition. Dit vertellen ze er niet bij in de winkel. Beetje goedkope truc om met Windows 7 te leuren. Verder prima laptoppie.
ukkie64
25-01-2010
Heb deze laptop nu 5 weken. Het is een fantastisch apparaat. Ik gebruik hem voor internetten, mail en tekstverwerken. Luister veel naar radio. Geluid is zeer acceptabel.

Na 2 weken heb ik er 2gb geheugen in gedaan. Zelf merk ik niet echt veel van deze geheugen uitbreiding. Heb alle overbodige software eraf gehaald. Zoals alle spelletjes en ook Internet Explorer. Heb nu een aparte versie Chrome, tw Chromeplus, hiermee kan je ook websites in IE bekijken! En probeer zoveel mogelijk software te gebruiken welke weinig geheugen gebruiken. Tevens via msconfig alle opstart programma's uitgezet.

Op de website: http://www.sammynetbook.com/ vind je veel informatie over hoe je prestaties van de laptop kan verbeteren. Is wel in het engels.

Accuduur is zeer lang. Wanneer de instellingen goed ingesteld worden kan meer dan 8 uur zonder problemen bereikt worden. Het scherm is 1024/600. Veruit de meeste sites (95%) kunnen, in mijn geval, hiermee goed bekeken worden.
Het is geen snelheidsmonster, maar dat moet je van deze apparaten ook niet verwachten. Daar zijn ze niet voor gemaakt. Het is een lichtgewicht apparaat welke zeer makkelijk is mee te nemen.

Al met al ben ik zeer tevreden over het geheel.
22-01-2010
ook ik ben net in het bezit van deze notebook en ben er erg content mee, behalve dat de snelheid toch een beetje te wensen over laat. ik zou graag de aanpassingen doorvoeren waar jij het over hebt, zou je wat meer info kunnen geven welke programma's je hebt verwijderd en hoe het geheugen kan worden uitgebreid (ben een leek dus stap voor stap zou handig zijn :)
hdn
08-01-2010
N140, trouwe reisgenoot.
Ben sinds enkele weken in het bezit van een Samsung 140 en het ding werkt, ben geen pc freak, heb er geen verstand van, kan het notebook aan en uitzetten, de programma’s op te starten en weet er mee te werken.
Het formaat bevalt me het voelt solide aan, de accuduur is meer dan voldoende om de dag mee door te komen. Bij aanvang vond ik het opstarten van het notebook en de programma’s nog al traag, ben nogal ongeduldig van aard, een kenner heeft dat snel verholpen door de overbodige programma’s te verwijderen en het geheugen naar 2 gb op te waarderen, sindsdien loopt het als een trein.
Gebruik het notebook onderweg om te mailen, te googlen, de krant te lezen, te bankieren en te bellen via Skype. Hiervoor heb ik een tiptel 115 USB Phone aangeschaft, bellen naar een vast telefoonnummer in Nederland kost gemiddeld 0,015 per minuut. De gesprekskwaliteit is door iemand met kennis van zaken op een hoog niveau te brengen en doet bij een goede internet verbinding niet onder voor een normale telefoonverbinding, het bespaard veel euro’s aan gesprekskosten.
Al met al ben ik gelukkig met mijn keuze, het notebook voldoet aan mijn vereisten, is uiterst handzaam, kan hem een ieder aanbevelen.
Jens1987
21-12-2009
De Samsung n140 ik heb hem nu 2 weken in mijn bezit en ben er helemaal weg van.
Windows 7 draait er vlekkeloos op. in het begin was hij erg traag ik heb alle software er af laten gooien en een 2 gb werkgeheugen in laten zetten van het merk: transcend. Ik raad ierdereen ook aan om dit te doen het scheelt erg veel en dat voor 30 euro.
verder de lange accu duur is ook erg aangenaam, ik doe gemiddeld 7 uur met de accu omdat ik hem op hoge prestaties heb ingesteld.

internetten, online radio luisteren,msn foto's bekeiken kan allemaal zonder moeite tegerlijk.

Als ik dan een minpunt moet geven ja het geluid is geen home cinema systeen maja dat is van alle laptops niet echt goed.

als je op zoek bent naar een laptop voor onderweg of er gewoon 1 erbij raad ik de samsung n140 zeker aan!

owja dan heb ik zelf een vraagje: heeft iemand zijn bureaublad achtergrond al gewijzigd?
4.5 sterren
    ?
16-12-2009
Prima apparaat. Mooi vormgegeven. Elke dag genieten.

Minpuntjes:
1. De Links/Rechts-klik knop onder het touchpad (de knop die de muisknoppen vervangt) voelt een beetje gammel aan.
2. Geluid kon beter
3. Beetje teleurgesteld in de netwerkmogelijkheden van Windows 7 Starter Edition
ErikvanHoorn
13-12-2009
Volgens de specificatie hier op kieskeurig wordt dit netbook geleverd met Windows XP. Als ik echter op de websites van Misco en OBCS kijk dan zie ik bij de specs Windows 7 Starter staan. Welke informatie klopt nu? En als het Windows 7 Starter is, wat zijn de ervaringen hiermee op dit netbook?
23-01-2010
de laptop is met beide besturingssystemen leverbaar. meestal is de windows XP versie 50 duurder. dit lijkt te maken te hebben met prestaties van de laptop. XP schijnt op 1gb werkgeheugen sneller te werken dan met met W7 starter. ben je van plan je netbook te gaan voorzien met 2g werkgeheugen (kost ongeveer 30 euro) dan maakt het dus allemaal niet zoveel uit. op dit moment is er actie bij Correct in Rdam: Samsung N140 voor €299 met W7 Starter en €349 met XP.
Judiith1
15-12-2009
Dit ligt eraan waar je hem besteld. Ik heb hem met windows 7 Starter en het bevalt me prima! zeer gemakkelijk en naar mijn idee ook energiezuiniger omdat niet alles open blijft staan.
15-12-2009
Ik heb begrepen dat beide uitvoeringen nog in de verkoop zijn. De versie met Windows 7 Home Edition heeft (althans die ik kocht) een hard disk van 250 GB [bruto!]. De Modellen met Windows XP hebben een kleinere hard disk (voor zover ik ze heb gezien).

Mijn mening over Windows 7 Home Edition heb ik eind november '09 op mijn weblog frEdSCAPEs gegeven:
~ http://fredscapes.nl/2009/11/22/een-netbook-2/
Lenny115
19-11-2009
Ik wil graag het interne geheugen upgraden naar 2gb. Kan iemand mij vertellen welke ik moet aanschaffen. Zoveel merken/types... ik zie door de bomen het bos niet meer...

ik wil extra geheugen in mijn samsung N140-JA01 zetten. Wie kan mij vertellen, wat voor 'n geheugen ik daarvoor moet kopen? (Tips waar deze aan te schaffen zijn ook welkom ;>))
20-11-2009
MediaMarkt heeft 2 GB geheugenmodules voor € 31
judiith1
12-11-2009
Prachtige netbook, degelijk, licht en lange accuduur. Internet is snel genoeg.
Nadeel: slechte geluidskwaliteit.
  • degelijkheid
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief