Review: Sennheiser HD 595 van M.Gerritsen
- Plaats een vraag
- Plaats een review
M.Gerritsen
29-06-2008
In het verleden altijd geluisterd via een sennheiser hd 580 en later de hd600. Beide uitstekende hoofdtelefoons. Op dit moment gebruik ik ultrasone HFI 700 en sinds kort deze hd 595.
Mijn indrukken zijn erg goed. De hoofdtelefoon zit zeer comfortabel en de vormgeving ziet er goed uit.
Het geluid is anders dan die van mijn vorige sennheisers. Het geluid is meer forward (ik houd persoonlijk wel van deze meer heldere afstelling). Bovendien werkt E.A.R. daadwerkelijk. Het geluid komt anders je gehoorgang (lees meer natuurlijk). Hierdoor ontstaat er een meer ruimtelijk beeld waardoor je ook zonder crossfeed langer kunt luisteren naar deze hoofdtelefoon. Het geluid is gewoon minder in je hoofd, soms zelfs erbuiten.
Ik prefereer deze sennheiser boven de 580 en de 600.
De bassen zijn goed, en diep, hoewel minder prominent dan die van de ultrasone, maar goed dat is dan ook een gesloten model. Dat maakt deze sennheiser ook minder geschikt voor de bassfreaks onder ons.
Over de duurzaamheid kan ik nog niets zeggen. Maar de schanierpunten lijken mij kwetsbaar.
- Draagcomfort
9 - Vormgeving