Review: Sennheiser HD 595 van Loempiaja

Loempiaja
10-01-2009
Aangezien mijn bovenbuurvrouw Armin van Buuren niet kan waarderen heb ik een paar dagen geleden deze koptelefoon gekocht.

Dit is mijn eerste echte hoofdtelefoon dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Maar ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Bij alle soorten muziek die ik tot nu toe geluisterd heb (trance, jazz, lounge, pop) hoor ik gewoon veel meer detail.
Ik was vooraf bang dat de bas tegen zou vallen, maar ook dit valt me 100% mee. Je voelt de bas weliswaar niet zoals bij een subwoofer, maar het klinkt veel zuiverder dan mijn Logitech Z-5500 speakers.

Nadeel is dat de slechte kwaliteit van sommige MP3's en online radio veel meer opvalt. Lossless klinkt daarentegen geweldig! En dat is bij gebruik van een onboard soundcard. Ben benieuwd hoe het zal klinken met een ASUS Xonar Essence of andere goede geluidskaart.

Als je geen behoefte hebt om jezelf uit te roepen tot audiofiel en je je niet druk maakt om een Hertzje meer of minder is dit gewoon een perfecte koptelefoon om van je muziekcollectie te genieten.

• Draagcomfort
  • Vormgeving
  • Geluidskwaliteit
  • Duurzaamheid
    ?
Vorige review [ Review 11 van 26 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
8,3