Review: Sennheiser HD 228 van kingmg92
- Plaats een vraag
- Plaats een review
kingmg92
24-02-2010
Ik ben al in het bezit van de Sennheiser PX100, maar omdat deze een open klankkast heeft, kan de halve wereld met je mee genieten..
Dus was ik op zoek naar een koptelefoon (liefst van Sennheiser) met een gesloten klankkast.
In de mediamarkt heb ik naar de Sennheiser HD228 geluisterd. Ik vond toen dat er erg goed geluid uit kwam, en na een aantal positieve reviews, heb ik m uiteindelijk maar gekocht.
Toen ik hem uit de verpakking haalde, zag ik meteen dat hij een extreem dun kabeltje had. Toen heb ik m in mn Ipod touch 32gb gedaan. Helaas maakte hij niet goed contact met de Ipod, waardoor er, als ik aan het draadje zat, soms een soort van storing had, of het geluid van de ene kant naar de andere ging..
Terug naar de winkel gebracht, en een nieuwe gekregen. Deze bleek hetzelfde probleem te hebben. Ik weet zeker dat het niet aan mn Ipod ligt, want met andere koptelefoons/oortjes doen hij het wel gewoon.
In de winkel haalden ze er maar even iemand bij die er verstand van had. Hij kwam met het probleem.
Nieuwe Ipods hebben een drie pinnentjes systeem, waardoor het geluid beter doorgegeven wordt. Deze Sennheiser ondersteund dat blijkbaar niet, en daardoor krijg je die storing.. Het ligt dus niet aan de koptelefoon, maar aan de Ipod. Oftewel hij is NIET geschikt voor nieuwe Ipods (geen idee welke hieronder verstaan wordt, die van mij kwam uit Amerika, misschien heeft dat er ook nog mee te maken).
Wel heb ik even naar het geluid kunnen luisteren wat er uit komt. En daar was ik niet erg van onder de indruk, het mist nogal wat hogere tonen, en ook de bas vond ik niet erg overweldigend. Ik heb er niet al te veel verstand van, maar het leek alsof het geluid uit de kamer naast je kwam.
Ik blijf nu toch maar gewoon mn Sennheiser PX100 gebruiken, waar wel echt nagenoeg perfect geluid uit komt, zover ik kan beoordelen..
- Draagcomfort
9 - Vormgeving