H Verhaaf
30-05-2008
Ik heb deze senseo aangeschaft omdat ik eer gisteren overdonderd werd door het verschil van smaak van mijn senseo de 7840 en deze senseo de 7842 man man man wat een wereld van verschil, het verschil tussen koffie en thee, zal ik maar zeggen. Het is een mooi apparaat maar ergens merk je weer dat er weer bezuinigd word op de kwaliteit, zo merk een duidelijk verschil in de matriaal keuze al zou je op het oog denken dat die het zelfde is als de Aluminium Senseo HD7840 helaas niets is minder waar, je kan duidelijk verschillen waar nemen ik zou bijna durven zegen dat het aluminium van de hd7842 zelfs dunners is als dat van de 7840 het voelt ook anders aan ook, verder vind ik de lek plaat van de 7842 zo slecht die hadden ze net zo zwaar moeten maken en ook met die rubberen binnen ringen dan had je geen last van dat mee trillen gehad, ik heb dat gelijk binnen een half uur vanaf aankoop op gelost door er onder op het apparaat waar het lekbakje zit op 4 punten 4 kleine ruberen puntjes te plakken deze zaten in dit geval onder me harde schijf en daar mee was gelijk het het resoneren op gelost. De smaak van de koffie is perfect, regulair op stand 2 voor 1 persoon is meer dan voldoende, 2 pads op stand 2 met een beker van ander half keer een senseo mok dan is het puur genieten of dat je koffie drinkt vers gezet met losse koffie met een keteltje water en ietsje sterk net niet te helemaal top, en de koffie is heter dan alle senseo's die er voor de 7842 zijn uit gebracht, ik kan het weten ik heb bij heel wat verschillende mensen senseo gedronken en ook verschillende merken. Nog maals de kwaliteit van het matriaal mocht wat mij betreft het zelfde zijn als de 7840, dit geld ook voor de hendel van de klep, die had ik graag door gevoerd gezien net zo als met de 7840 vond dat toch mooi gevonden net zo als de knoppen netjes in het aluminium verwerk dat maakte het allemaal wel af. Maar gd het gaat om de smaak van de koffie en die is zelfs verbeterd dus daar zijn ze in geslaagd.
- Smaak
- Mogelijkheden