Review: Philips Senseo HD7810 van Phaedra Vermeer

Phaedra Vermeer
06-07-2011
Acceptabele koffie, maar toch een miskoop, dit apparaat. Helaas vantevoren geen reviews gelezen omdat mijn vorige (1e generatie) Senseo jarenlang vrijwel probleemloos functioneerde. Een iets te groot vertrouwen in Philips, zo bleek, want dit exemplaar heeft helaas een hoop mankementen.

Bij elk kopje stroomt er bijvoorbeeld water uit de padhouder langs het apparaat naar beneden; een constructiefout. Elke dag meerdere keren met het vaatdoekje eronderdoor dus. Het apparaat blijft bovendien de hele dag nalekken uit de uitstroomopening. Elke dag het opvangbakje legen dus.

Hij staat waterpas maar maakt een verschrikkelijke herrie en trilt zich suf op het aanrecht, waardoor het kopje aan de wandel gaat, met soms alle gevolgen van dien. Hij spuit de koffie er bovendien met zoveel kracht uit dat m'n halve aanrecht, fornuis en muurtegels bespat worden. Nou ja, ik was toch al met het doekje bezig. ;-)

Verder duurt het erg lang voordat het water opgewarmd is, en is de koffie vervolgens aanzienlijk minder heet dan bij mijn vorige Senseo. Ook het crema-laagje is erg dunnetjes. En tot slot valt de schenktuit al in twee delen uit elkaar elke keer dat je de padhouder aanraakt.

Geen ramp allemaal, maar ondanks de schappelijke aanschafprijs toch niet zoals het hoort, vind ik. Deze koffiemachine is immers in de markt gezet als gemaksapparaat. Dan heb ik geen zin om steeds met doekjes te moeten knoeien en de tuit om de haverklap in elkaar te moeten knutselen. En aangezien een kopje Senseo ongeveer twee keer zo duur is als gewone snelfilterkoffie, verwacht ik op z'n minst een goed werkend apparaat.

Om toch nog een beetje positief te eindigen: een verbetering vind ik de drukklep in plaats van de knijpconstructie. Ook de vormgeving vind ik mooier dan voorheen. En de verhoogde schenktuit is handig voor als je er een hoge mok onder wilt zetten.

Evengoed is ondanks alle bezwaren de koffie acceptabel, maar niet heerlijk. Als ik dit alles vantevoren geweten had, had ik 'm nooit gekocht. Voor mij dan ook geen Senseo meer.
4 sterren

• Smaak
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
Vorige review [ Review 16 van 88 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
8,1
3080 winkelreviews
€ 49,00 € 56,98 incl. portokosten Bekijk
4 sterren
7,8
261 winkelreviews
Thuiswinkel.org
Onderstaande tekst is afkomstig van Philips
Deze aanbieder is een erkende verkoper van Philips producten en ontvangt volledige technische ondersteuning van Philips Nederland. De door u gekochte Philips producten vallen onder het service- en garantiebeleid van Philips en worden ondersteund in acties.
€ 49,00 € 50,95 incl. portokosten Bekijk
8,5