Janine1979
12-12-2009
Wij hebben de Speedi SX in 2006 gekocht en nu voor ons tweede kindje in gebruik. Ik ben er niet zo heel erg tevreden over. Een kinderwagen vind ik echter een te dure aanschaf om "zomaar" een nieuwe te kopen (de ongemakken zijn hier toch net niet groot genoeg voor zeg maar). Maar als ik vantevoren de dingen weet die ik nu weet zou ik hem niet kopen.
Ik vind met name de zitting van de wandelwagenzit te breed en te recht. Een kuipmodelletje (zoals de spuuglelijke Bugaboo heeft) lijkt me veel comfortabeler in gebruik. Allebei mijn kinderen zakken een beetje opzij, zeker toen ze nog maar net konden zitten.
Ook vind ik de rugleuning erg moeilijk verstelbaar.
Als de zitting er een maal op zit dna kan hij er ook niet meer snel vanaf. Dus even snel de Maxicosi erop doen kan niet meer.
Doordat het een driewieler is, is de stabiliteit bij stoepjes afrijden (als je de achterwielen even optilt zeg maar) niet erg groot. Maar ik denk dat dit een probleem van alle driewielers is en niet specifiek van deze wagen.
De bak (dreami) die je er in het begin op zet vond ik erg klein. Mijn kinderen pasten er met 5 maanden al niet meer in, terwijl ze toen eigenlijk nog onvoldoende stevig konden zitten om in de wandelwagenzit te zitten.
Als je de wagen inklapt vind ik het lastig dat de duwstang los zit en makkelijk uitschuift en daardoor op de grond valt ezg maar. Dit is te voorkomen door de klemmen weer vast te zetten na het inklappen maar toch ... erg onhandige handeling!
- Gebruiksgemak
- Mogelijkheden