Review: Bowers & Wilkins Zeppelin van petertje1985

petertje1985
24-06-2011
Geluidstechnisch is het wel een gemiddeld dockingsysteem, ik heb nog steeds een yamaha 040 en luister veel akoestisch muziek. Daar waar de zeppelin erg bass-heavy is, mis ik de nodige details in het hoge. Snaarinstrumenten worden niet nauwkeurig genoeg weergegeven helaas. Voor normale mp3tjes met veel electrisch dance trance muziek is hij wel geschikt. Veel bass en warm van klank. Helaas voor de mensen die van wat rustiger muziek houden met veel details.

Intern ontwerp valt mij erg tegen. 2 keer de zeppelin terug moeten brengen vanwege problemen met de lage tonen. Dit heeft dus denk ik te maken met slechte interne ontwerp en misschien goedkoop materiaal.

De mogelijkheden zijn ook erg beperkt voor een apparaat van ongeveer 500 euro. Het is gewoon een ipod/iphone speakersysteem. Geen mogelijkheden tot usb, cd, en fm itt andere docksystemen van bv yamaha en onkyo voor de helft van de prijs.

De vormgeving is natuurlijk zijn grootste troef. Een enorm mooi vormgegeven en uniek dockingsysteem esthetisch gezien. Petje af voor de ontwerpers.

Door het slechte internet ontwerp verwacht ik dat het apparaat niet erg duurzaam zal zijn (dus het zal geen 15 jaar uithouden mijns inziens). Ik denk dat hij echt gemaakt is voor 5 jaar gebruik, maar dat zal wel voldoende zijn.

concluderend kan ik eigenlijk wel opstellen dat je meer voor de naam en vormgeving betaald dan voor kwaliteit en mogelijkheden. Daarvoor moet je echt naar yamaha en onkyo producten kijken.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan
3.5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 3 van 12 ] Volgende review
Bowers & Wilkins Zeppelin
Print deze pagina