Review: Canon PIXMA IX4000 van Berkel54

Berkel54
18-08-2010
Na een aantal jaren gebruik gemaakt te hebben van de Canon IP Pixma4000, en het feit dat ik wat verder wilde met name het willen exposeren (hobbyist) e.d. ben ik overgestapt op de Pixma IX4000. De resultaten zijn echt verbluffend te noemen! De kwaliteiten van de A4 formaat waren voldoende maar met gebruik van de IX4000 is de kwaliteits verbetering, zichtbaar aanwezig. Wel gebruik ik GEEN compatible inkt soorten, wel de echte cartridges van Canon! Ik heb toch wat slechte ervaringen opgedaan met gebruik van de on-echte soorten inkt en waarbij de inkt station medewerker mij verzekerd had dat er vrijwel GEEN verschil zou zijn. Ik heb daar toch een ander mening over maar dit kan ook meer een persoonlijke smaak zijn. Ik werk prinipieel liever met de Canon merken, wel duurder maar geen onvrede en geklaag hiermee.
De uitgewerkte printen van 30x40 (A3 formaat) heb ik ingelijst en wel (pass-partout) tentoon gesteld en inderdaad, men was toch zeer onder de indruk! Dat zou feitelijk ook aan de fotopapier keuze kunnen liggen wat hoogst waarschijnlijk is. Ik gebruik meestal de Photo Paper Pro Platinum, 300g/m2 wat een uitstekende resultaat oplevert met gebruik van de PixmaIX4000. Voor de niet al teveel eisende fotograaf/afdrukker kan deze erg goed uit de voeten. Vergt weinig onderhoud, makkelijk apparaat om mee te werken en overzichtelijk. Men kan ook overwegen om naar de 9000/9500 serie te gaan, maar let dan ook op de enorme cartridge verbruik. Deze is t.o.v. de IX4000 in verbruik, verdubbeld. Voordeel is dat de IX4000 gebruik maakt van de setje inkt cartridges, ChromaLife Pack (CLI-8) die vaker in de aanbieding zijn wat deels de kosten drukt. Ik ben er in elk geval v.w.b. gebruik en verbruik, zeer tevreden over de Canon Pixma IX4000!

MVG,
Bertus
4.5 sterren

• Afdrukkwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 2 van 5 ] Volgende review
Canon PIXMA IX4000
Print deze pagina