dickmar
06-03-2010
Een bestelling van 100 A foto's kostte mij € 160,--.
bij een goedkope printshop.
I.p.v daarvan deze printer gekocht voor € 89,-- met een setje extra patronen van Pelikan ad € 33,-- en 100 vel Canonpapier voor € 25,--. Totaal dus € 147,--.
€ 13,-- goedkoper dan de bestelling bij een goedkope printshop.
Zou ik hiermee 100 prints halen? . Installatie was totaal geen probleem en ruim binnen 10 minuten draaide de printer al voor de serie van 100 A-4 printen. Na 45 A-4 prints moesten 4 patronen worden vervangen. De dikke zwartpatroon zat nog helemaal vol. Na vervanging van 4 patronen kwam de printer weer tot een serie van 45 A-4 formaat foto's. De printer is dus redelijk zuinig met de kleine cartridges van 9 ml.
Globaal genomen kostte mij een A4-print met (goede) Pelikaninkt inclusief Canonpapier mij circa € 1,--.
De kwaliteit van de printer is prima. Mooie kleuren en scherpe afdrukken. Mijn printer maakt weinig lawaai, dit in tegenstelling tot de ervaring van sommige andere gebruikers.
Ik weet zeker dat de bestelling bij de Printshop geen betere foto's zou hebben opgeleverd.
De printer heeft best veel mogelijkheden voor zijn geld.
Onder andere Cd's bedrukken. Dubbele invoer papier.
Duurzaamheid is moeilijk te bepalen. Het is zeer lichte plastic bak. Maar ik heb er wal vertrouwen in.
- Afdrukkwaliteit
- Mogelijkheden