Philips HTS8562

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips HTS8562 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,4

Schrijf een review

edwin31 10-07-2012
  • Product afgelopen maand in bezit
Geschreven voor: Philips HTS8562

Algemene score

6,0
Op zoek naar een 3d speler en een beter geluid voor mijn 3d Philips led tv getwijfeld over een soundbar, maar deze dure opties werden slecht beoordeeld t.a.v. geluidskwaliteit. Had voorheen Philips beeldbuis met draadloze achter luidsprekers en dat is met een module ook bij deze set mogelijk. Helaas blijkt deze module twee weken na aankoop van de set niet meer leverbaar. Heb nu een universele marmitek draadloze module aangesloten, waarvan de werking matig is (weinig volume en regelmatig knetters).

Bij installatie bleek dat de luidsprekers met speciale stekkers worden aangesloten. Hierdoor lijkt aansluiten gemakkelijk (alle stekkers zijn een andere kleur) maar in de praktijk was er een kabel die het niet deed en dan kun je niet repareren of vervangen. Terug naar de winkel waar kabel werd geruild met demo exemplaar (volgende koper heeft dus nu ook een kapotte kabel). Alle speakers hebben hun eigen impedantie en kunnen dus niet gemakkelijk worden geruild of vervangen.

Met enige moeite werkt de set wel, maar na het kijken van een blu ray moet je eerst terugschakelen naar tv, anders werkt de audio return niet meer als je de volgende dag tv wil kijken. Opstarten gaat altijd met foutmelding dat de verbinding met de versterker mislukt. Na een minuut lukt het alsnog en start de set wel op.

Verschillende 3d blu ray films bekeken, erg leuk. Je moet wel in het menu van de blu ray kiezen voor 3d en elke keer handmatig de tv op de stand 3d zetten via een options-menu van de tv. Helaas werkt 1 op de 3 schijfjes niet in deze speler: de speler blokkeert op de stand play, het scherm blijft zwart, geen geluid. Dat is toch wel jammer, ze kosten immers al snel dertig euro. Het is dan een hele toer om de blokkade op te heffen en het schijfje uit het apparaat te krijgen. Zowel speler als tv voorzien van de laatste firmware. Helaas kan dat bij deze home cinema set alleen via een usb stick, via de werkende internetverbinding kan hij de update niet vinden.

Ik was gewend aan een beeldbuis tv met ingebouwd 5.1 geluid, waarbij alleen de achterspeakers los waren, met een draadloze verbinding. Nu heb ik een enorme dradenkluwen achter de platte tv, drie speakers, een subwoofer, een switch om de netwerkverbinding te kunnen delen met de tv. Voor de opnames van mijn windows media center moet ik ook nog een aparte extender gebruiken. En dat alles heeft ook allemaal een eigen voeding. Een passend kastje waar je dat alles mooi in kan stoppen wordt niet verkocht.

Door tv en cinemaset te kiezen van het zelde merk had ik gehoopt met slechts 1 aftandsbediening toe te kunnen. Helaas valt dat tegen, voor bediening van cinema set en tv heb je beide afstandsbedieningen nodig. Er is slechts gedeeltelijk overlap.

De automatische kalibratie maakt wel een hoop herrie maar werkt niet: er volgen steeds foutmeldingen. De set is dus alleen handmatig in te stellen. In het algemeen is het volume van de set zachter dan dat van de tv, alleen is de kwaliteit wel een stuk beter.

Voor het aanluiten van andere spelers heeft de tv 4 hdmi aansluitingen. Toch wordt geadviseerd deze niet te gebruiken en de externe apparaten aan te sluiten op de cinema set. Maar dat betekend wel dat je voor het gebruik van zo'n speler twee keer door een menu moet, van de tv en van de cinema set voor je beeld krijgt.

De standaard videotheken die zijn geinstalleerd in net-tv (o.a. Videoland) kennen geen 3d films. De zoekterm 3d levert geen enkele hit op. 3d lijkt voorlopig alleen mogelijk via blu ray. Wellicht moet ik verder zoeken dan net-tv.

Al met al een dure tegenvaller die alleen met veel moeite is te gebruiken en regelmatig dienst weigert. Ik zou de set niet opnieuw kopen en niet aanbevelen.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

RJ2000 01-04-2012
  • Product paar maanden in bezit
Geschreven voor: Philips HTS8562

Algemene score

8,0
Deze Home Cinema set aangeschaft in december 2011. Zoals aangegeven in mij eerdere review had ik veel problemen, vooral met de Easylink functie die niet werkte. Ik heb een nieuwe gehad, de Home Cinema is door Philips nagekeken, mijn tv is nagekeken door Philips, geen problemen gevonden met Easylink. Nu 3 maanden later blijkt het niet te liggen aan de Home Cinema. Het gaat fout als meerdere apparaten worden aangesloten via HDMI op de tv. Op een of andere manier storen deze elkaar, waardoor Easylink niet werkt. Als je alleen de Home Cinema aansluit op de tv, werkt deze perfect. Om het probleem op te lossen, dien je pin 13 van de HDMI kabels door te knippen (voor alle aansluitingen, behalve de Home Cinema). Op internet kan je vinden hoe je dat moet doen. Het communicatie probleem is dan opgelost en het apparaat werkt perfect. Inmiddels heeft Philips ook het automatische kalibratie probleem opgelost door een nieuwe softwareupdate uit te brengen. Apparaat werkt nu naar volle tevredenheid.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Specificaties

Partnumber
HTS8562/12
Releasedatum
August 2011
Afmetingen (H x B x D)
6,3 x 43,5 x 34,2 cm
EAN
8712581581541
Kleuren
zilver, zwart
Luidsprekersysteem
5.1
Draadloze satelliet speakers
optioneel