MLTheunissen
12-05-2010
Heb deze set inmiddels ruim 2 weken in huis en ben er zeer content mee. De hoofdreden van aanschaf was dat ik niet meer veel boxen en kabels in huis wilde hebben. En dat is bij deze set zeer goed opgelost want buiten 2 stroom kabels zie geen andere kabels meer. Helemaal ideaal vind ik de draadloze subwoofer, de geluidskwaliteit hiervan had wel wat beter mogen zijn. Het geluid van de totale set is best redelijk hoewel hij uiteraard niet kan tippen aan een echte 5.1 set (maar dat wilde ik ook niet meer vanwege de vele speakers en de vele warboel aan kabels).
De set heeft vele aansluitmogelijkheden je kunt er twee HDMI componenten op aansluiten en de set is ook voorzien van een optisch ingang (daar heb ik de TV op aangesloten). Verder kun je middels een bijgeleverde module makkelijk een iPod aansluiten.
Qua software vind ik deze set wat minder want je kunt maar zeer weinig dingen instellen. Zeker qua geluid valt er vrijwel niets in te stellen en daar had ik graag toch wat meer mogelijkheden in gehad. Verder vind ik de volume regeling niet goed (zeg maar gerust slecht) als het volume op 1 staat klinkt het geluid van de radio hard. Je kunt de radio dus niet op rustig zetten. Daar hadden ze best wel wat extra stappen bij mogen zetten (bijvoorbeeld geluid pas hard vanaf 4).
Het opstarten vanuit Standby vind ik erg lang duren. Het duurt bijna een minuut voordat hij is opgestart.
De soundbar speelt redelijk wat bestanden af (o.a. het HD formaat "MKV") via de USB aansluiting (dan heb je ook ondertiteling) of via het netwerk LAN/WLAN (dan heb je echter geen ondertiteling). Maar het aantal valt me toch iets tegen (speelt geen AVI en geen WMV). Daarom heb ik maar een media speler (aangesloten op een HDMI ingang van de soundbar) aangeschaft want die speelt tenminste alles af.
Het design vind ik overigens zeer mooi en het display wat erop zit is zeer duidelijk en ziet ook mooi uit.
Al met al is het een leuke set met wel een aantal kwaaltjes (misschien zijn die bij een nieuwe firmware update nog te verbeteren) waarvan de belangrijkste:
- Volume staat veel te hard;
- Opstarten duurt erg lang.
- Geluidskwaliteit
- Mogelijkheden