Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

handmixers


Informatie over handmixers

De handmixer (ook mixer genoemd) klopt, mengt, roert, kneedt of mixt voor je de benodigde ingrediƫnten tot een egaal beslag. Wil je een handmixer kopen, of verschillende handmixers vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over handmixers.

handmixerKloppers en/of deeghaken
Een handmixer beschikt over het algemeen over twee (afneembare) kloppers en/of deeghaken. Bij deeghaken dien je erop te letten dat de haken op de juiste plaats worden gezet. Dit wordt bij de meeste handmixers wel aangegeven. Bij het niet goed plaatsen van de deeghaken zal het deeg als het ware omhoog kruipen. Bij juist gebruik van de deeghaken blijft het deeg in de kom. Sommige handmixers beschikken over een mengkom.
Waterreservoir
handmixer met mengkom

Mengkom
Erg handig is het als de handmixer over een mengkom beschikt. Als er iets geklopt of gemengd dient te worden wat meer tijd in beslag neemt, dan hoef je de handmixer en de kom niet constant vast te houden. Een handmixer met mengkom neemt je als het ware het werk uit handen. Dit maakt het mixen een stuk lichter.

Vermogen
Handmixers met een hoger vermogen hebben een krachtiger motor. Hierdoor kunnen ze beter presteren en worden ze niet snel overbelast.

Meerdere snelheden
Handmixers zijn vaak voorzien van meerdere snelheden. De meeste handmixers beschikken over twee of drie snelheden. Je kunt dus zelf de juiste snelheid kiezen. Let erop dat je niet te snel naar een te hoge snelheid gaat, je voorkomt hiermee dat de mixer de inhoud uit de kom spat. Tip: als je slagroom stijf wilt krijgen, moet je deze met hoge snelheid kloppen. Begin eerst even met een lage snelheid en ga vervolgens over naar een hoge snelheid.

Turbofunctie
Handmixers met een turbofunctie zijn in staat om sneller te kloppen, te mengen, te roeren, te kneden of te mixen. Hiermee win je tijd en ben je sneller klaar.

Gewicht
Als je een losse handmixer wilt kopen (zonder vastgebonden mengkom), kies dan voor een mixer die niet te zwaar is. Een handmixer houd je meestal lang vast om je voedsel goed te kneden. Ook bij een grote hoeveelheid beslag moet je de handmixer langer vasthouden. Zo voorkom je dat je handen het opgeven voordat je je werk met de handmixer afgrond hebt!

Uitwerpknop
Met een simpele druk op de knop zal de handmixer de kloppers en/of deeghaken loslaten uit het apparaat. Schoonmaken is zo zeer gemakkelijk, zeker wanneer de accessoires in de vaatwasmachine kunnen. Dit wordt in de gebruiksaanwijzing aangegeven. De handmixer zelf zul je met een vochtig doekje moeten reinigen.

Accessoires
Bij een handmixer kunnen verschillende accessoires meegeleverd worden. Denk hierbij aan een extra beker of extra kloppers. Maar ook een spatel of garde is mogelijk. Wanneer de handmixer een wandhouder heeft, kun je deze aan de keukenmuur bevestigen. De mixer is dan netjes weggeborgen maar hangt toch in de buurt.

Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.