Nokia E90 Mobile Office Black zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 13 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Nokia E90 Mobile Office Black zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Die ene Hans 08-02-2009
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

9,0
Na lang wachten vanwege de ontbrekende fax deze week toch de E90 Navy Black gekocht.

Hiervoor had ik de 9100, 9210, 9500 en de 9300i. De E90 spant ondanks de ontbrekende fax de kroon.

Reden is ten eerste de niet te vergelijken hoge snelheid. Ten tweede de ongedachte mogelijkheden, WiFi, Bluetooth, IR, GPS, Office compatibel, browserkwaliteit. Symbian S60 is even wennen, S80 was erg volledig, maar voor S60 bestaan meer prorammas. Die zijn nodig ook, want pas na installatie van de Handy Calendar is hij wat die functie betreft weer op het gewende niveau.

Het opzoeken van gegeven, contacten gaat zo snel als je vingers op de toetsen kunnen drukken: dat is een quantumleap voorwaarts vergeleken met de 9300i, waar wachten irritant was.

Toetsen degelijk, behuizing deels metaal en degelijk, formaat iets groter dan de 9300i maar dat komt wel ten giede van de beide lcd-schermen, die uitstekend zijn. Beeldkwaliteit en geluidskwaliteit zijn uitstekend.

Blackberry connect valt tegen vwb het lezen van attachments, Pdf en Tiff niet te lezen, dus abo inmiddels opgezegd en nu de Nokia Pushmail test versie in gebruik, op eerste gezicht vergelijkbaar qua kwaliteit, nog even de snelheid waarmee de mails worden doorgeleid afwachten. Attachments zijn in elk geval naar behoren te openen, dus ook fax-mails.

Ik ontdek nog steeds nieuwe praktische zaken, voor de zakelijke gebruiker een droomtoestel.

Advies is om zsm een Call Manager, een Handy Safe (veilige data opslag), een Auto Locking Device, en de Calendar van Handy er bij te kopen. Dan is ie echt af.

Ik ben een ervaren communicator gebruiker en nu een tevreden overstapper op de E90. Inderdaad: de beste Communicator ooi.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Scheepsbouwer 25-10-2008
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

9,0
prima toestel. Werkt aanzienlijk beter dan de oude Nokia Communicator 9300 en is veel sneller,degelijker en met meer mogelijkheden.
Door stevig QWERTY-toetsenbord is het bijzonder gebruiksvriendelijk. Het scherm is -voor mij- uitstekend van formaat, maar het toestel is daardoor wel wat groter en zwaarder dan de concurrentie. Ik heb er in het dagelijks gebruik een (leren) hoes om, en dat betekent dat het mooi en schoon blijft (en zelfs tegen vallen kan).

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
WCDMA
Fabrikant kleur(en)
zwart
Kleur(en)
zwart
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
inklapbaar
Toetsenbordindeling
qwerty