Review: Nokia E72 van beer
- Plaats een vraag
- Plaats een review
beer
10-10-2010
even een update na een half jaar gebruik.
Hij doet het nog steeds prima, batterij gaat 3 dagen mee. Het gebruik is een verademing in vergelijk met het Android toestel van mijn vrouw. Je kunt daar bijv geen eens de favourieten verschuiven en Copy/paste bij Android een crime. Touch blijft gehannes als je het zakelijk gebruikt tenminste. Voor spelletjes is de Android mss wel beter. Wat mij opvalt bij veel Andoid gebruikers is dat ze beginnen over allerlei app, die ze vervolgens nooit gebruiken en als ik dan vraag of er een beetje mee te mailen is wordt het stil en krijgt je te horen over een andere leuke app die in de praktijk nooit wordt gebruikt. Een E72 is met zijn toetsenbord en uitgebreid menu een stuk makkelijker in gebruik in de praktijk.
De robuustheidtest heeft ie goed doorstaan.
Foto's zijn van voldoende kwaliteit. Het fotogalerij deel is goed doordacht. Ik maak van dagtochten meestel een album en met de diaserie is dat wel lollig.
Wat de truuk is van de internet browser weet ik niet maar ik hoef nooit in de zoemen of zo, hoe anders bij de Wildfire waar je wel moet inzoomen.
Navigatie had ik weinig van verwacht, maar doet het boven verwachting, en gebruik ik zeer vaak. Op batterij houdt hij het meerdere uren uit en hij blijft toevallig in mijn bekerhouder in het dahsboard goed zitten. Ophalen van de files (gratis) kleurt de snelweg (helaas te vaak) in het rood.
Internetradio gebruik ik af en toe. Via Wifi is dat uren te gebruiken voor dat de batterij leeg is. Op 3G is de tijd korter.
De camera aan de voorkant heb ik nooit serieus gebruikt.
En oja, het geluid tijdens het bellen is geweldig dank zij de omgevingslawaai-onderdrukking of zo. Zelfs in lawaaierige omgeving kun je de andere kant aan de telefoon goed verstaan.
- Geluidskwaliteit
10 - Mogelijkheden