Review: Nokia 5230 van dennis1967
- Plaats een vraag
- Plaats een review
dennis1967
14-04-2010
Tja, het is even wennen deze telefoon. Op het oog heeft deze telefoon een paar pluspunten: Degelijk model, touchscreen, gratis navigatie (OVI maps), een echte smartphone, prijs en 't is een Nokia, dus goed en duidelijk menu.
Om met dat laatste te beginnen: Dat valt dus tegen! Nokia's huidige serie GSM's blinken niet echt it in duidelijke menu-structuren en als je het daarmee niet eens bent, dan ken je de vroegere Nokia's nog niet. Blijkbaar is de ingenieur/ programmeur van destijds niet meer bij Nokia werkzaam. Jammer!
De navigatie valt gewoon tegen. Ja, gratis klinkt leuk, maar ik betaal liever een paar euro voor een goed werkende navigatie met voor de hand liggende bediening. Dat ontbreekt bij OVI maps namelijk. Zoals in eerdere reviews aangegeven, is het even wennen. Nee, dan TomTom of Garmin. Dat is zo eenvoudig, dat je zonder hulp het aan de praat krijgt. Dat zal je bij Nokia echt niet lukken.
Smartphone en touchscreen: Apple is natuurlijk de te kloppen concurrent. Helaas zal Nokia dat met de 5230 niet lukken. Natuurlijk is de prijs ook niet op iPhone-nivo, maar mijn advies zou toch zijn dat als je op zoek bent naar een smartphone (en bijbehorende programma's (bij Apple Apps geheten), je toch beter meer kunt uitgeven en de iPhone te overwegen.
Als GSM is de 5230 geen slecht toestel. Maar je koopt de 5230 waarschijnlijk toch als een GSM met smartphone capaciteiten en aan die laatste toevoeging ontbreekt het eigenlijk. De N95 was destijds revolutionair en de 5230 is zeker niet minder, maar we leven onderhand wel in het iPhone en Blackberry-tijdperk en van Nokia had ik gewoon meer verwacht. Lichtelijk teleurgesteld dus en ik denk niet dat ik jaren met deze telefoon ga rondlopen. Puur als GSM waarschijnlijk een prima toestel, maar verwacht niet teveel van features als navigatie etc. Dan zijn er duidelijk betere alternatieven (maar wel met ander prijskaartje...)
- Geluidskwaliteit
8 - Mogelijkheden