Review: Motorola Milestone van noefel
- Plaats een review
noefel
17-08-2011
Update:
En toen... (ik schreef 1,5 jaar geleden een review) was de batterij/accu, die toch al slecht was, foutu, kaput, gone, KAPOT) Telefoon doet niets meer, behalve, in de oplader, zeggen dat de batterij niet geladen is. Zelfs met het snoertje eraan: NIETS. Het begon tijdens mijn fietsvakantie met niet doorstarten na het opladen (bleef in een scherm hangen). Nu dus NIETS meer. Ben benieuwd wat een nieuwe accu gaat opleveren. En terzijde: internet op mobile telefoons duurder maken? Eerst toch maar eens voor DEKKING zorgen T-mobile.
Op 22-04-2010 schreef noefel:Drie weken heb ik hem nu, dus tijd voor een review.
Deze review is door noefel bijgewerkt. Onderstaande cijfers zijn de meest recente cijfers.
Vroeger begon ik met een Palm (drie verschillende gehad. Daar kon je niet mee bellen, dus ook wat telefoons versleten. Daarna de HTC touch cruise en zijdelings nog de Ipod-touch
Een aardig vergelijk dus.
Eerst dan toch maar de (voor mij) nadelen:
1. Bellen: Het is een telefoon, je kunt er mee bellen, maar het microfoontje is wel erg ongevoelig. Een privégesprek voeren is onmogelijk (dat is per keer en per ontvanger verschillend), je moet echt te hard in deze telefoon spreken om verstaanbaar te zijn (bij degene die je belt hihi, je collega’s verstaan je echt wel).
2. Accu: Die is echt … beroerd. Dit is een apparaat met veel opties, die je dus vaak gebruikt. De accu is dan binnen de kortste keren leeg, of gaat waarschuwen dat hij leeg raakt.
3. Bluetooth:
a. Aansluiting op de carkit of de bleutooth earphone. Dat kan beide, de verbinding is wel instabiel; soms moet je opnieuw verbinden als je in de auto stapt, soms zelf als je al aan het rijden bent (de verbinding valt dan uit, nee geen appkiller) , en soms heb je wel verbinding maar hoor je tocht niks. Mijn HTC had daar geen last van.
b. Aansluiting op het car-audio-system via bluetooth. Handige optie, werkt ook. Vaak wel handmatig weer via radio aansluiten (soms ook niet). Ook hier is de verbinding instabiel.
4. Hij loopt nog wel eens (1X per dag) vast, of start uit zichzelf opnieuw op (2 X per week). Daarna doet hij het altijd weer goed.
5. Ik kreeg er geen geheugenkaartje bij.
6. Maar dat heeft niets met het apparaat te maken: Ik heb hem met een abonnement van T-mobile (bellen/sms-en/internet). De dekking van het netwerk van T-mobile is bedroevend. Op mijn werk kan ik niet bellen of gebeld worden, minder fijn dus.
7. Langere SMS-en verstuurt hij niet (ik weet niet of dat aan het toestel of aan T-mobile ligt)
8. Je hebt 3 schermen om je applicaties te ordenen. Dat is te weinig.
9. Het toetsenbordje ( te gebruiken na uitschuiven) is niet handig, had voor mij weggelaten kunnen worden.
10. De interface van Motorola “Motorola medialink” is knullig en je moet een update KOPEN! om van alle gemakken voorzien te zijn. Dat is met iTunes echt beter.
11. De mogelijkheid om met Motoblur je telefoon op afstand terug te vinden en te wissen (bij verlies of diefstal) werkt niet in Nederland.
De voordelen:
Dit is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden o.a. uit de applicatielijst van Android Market (veel gratis). Het beeldscherm is mooi, ook goed te lezen bij veel licht. Het touchscreen werkt goed. De telefoon lijkt robuust. Eerlijk gezegd raak ik er niet op uitgekeken en probeer ik steeds weer nieuwe applicaties.
Ondanks de nadelen zou ik deze telefoon zo weer kopen.
- Geluidskwaliteit
3 - Mogelijkheden