Review: BlackBerry 9700 Bold van jan41

jan41
28-02-2010
Na de BB9000 sinds enkele weken in het bezit van de BB9700.
Data overdracht (met BB desktop manager) van de ene naar de andere BB ging perfect. Binnen een half uur een volledige complete functionele telefoon.

De 9700 is compacter, heeft dezelfde accu als de 9000. Wat functionaliteit betreft geen verschillen wel een betere camera en de trackpad werkt prettiger dan de trackball.

Wat ik wel als een nadeel ervaar is dat wanneer je de BB9700 in de beschermhoes drukt je snle het toestel in standby zet doordat je van boven aandrukt.

Wat wel een nadeel is (voor mij) dat er nu een micro USB aansluiting opzit (maar goed dat hebben alle nieuwe telefoons vanaf nu). De BB9000 heeft nog de mini USB. Ik heb nl. op verschillende plekken een laadsnoer of USB aansluitkabel liggen. Maar om nu alle snoertjes te gaan vervangen ging mij iets te ver.
Ik heb nu een stel verloopblokjes gekocht die van Mini USB naar micro USB gaan. (Wel opletten wanneer je dit ook doet. Je hebt deze verloopjes met alleen een laadfunctie en je hebt ze met volledige data functionaliteit).

Ik las ook al iets over het te korte hoesje. Dat vind ik ook geen handige keus. Mocht iemand een hoes weten (zonder klep) voor de BB9700 waarin hij volledig past dan hou ik mij aanbevolen. De hoes van de BB9000 vond ik persoonlijk beter.

Al met al een bijzonder prettig toestel.

De waardering voor wat betreft degelijkheid kan ik nog niet geven op basis van de beperkte ervaring met dit toestel. Vandaar voorlopig een 8.
5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 25 van 37 ] Volgende review
BlackBerry 9700 Bold
Print deze pagina