Review: BlackBerry 8520 Curve van J_J_H

J_J_H
11-02-2010
Ik heb dit toestel sinds gister.
Ik was toe aan een abboverlenging en aangezien ik zeker wist dat mijn 5800 de voorlopig de laatste Nokia was kon ik met open vizier op zoek naar een vervanger. Eigenlijk vielen de iPhone en Windows Mobile toestellen gelijk af, ooit in het verleden eentje gehad en toen was ik gelijk genezen.
Vervolgens een aantal toestellen in de winkel bepoteld en geprobeerd en de 8520 sprong er in prijs/kwaliteit verhouding wel uit.
Tot op het moment geen spijt gehad. Het toestel zelf is vlot, het OS stabiel en de menu's zitten weldoordacht in elkaar.
Ik vreesde echter een beetje voor de bediening omdat dit toestel een "slechts" een trackpad heeft. Echter werkt dit uit de kunst en, volgens mij, zelfs prettiger dan een trackball in bijvoorbeeld de HTC Hero. Het qwerty-toetsenbordje vraagt trouwens wel enige gewenning, zeker ook omdat mijn vorige telefoon een full-touch toestel was, maar na 1,5 dag begint het al wel te komen. Hét grote pluspunt is voor mij tot nu toe echter de pushmail. Op voorgaande toestellen had ik altijd al wel een mailapp geïnstalleerd maar dan moest ik altijd zelfs de mail ophalen, of zelfs in de browser lezen. Nu krijg ik alles netjes vlot in de inbox. Top.

Over het uiterlijk kan ik ook kort zijn. Lekker strak en zakelijk, niet teveel poespas.

Toch zijn er ook wel enkele minpuntjes. Zo heeft het toestel geen GPS en hoewel ik het amper gebruikte, het is wel eens makkelijk geweest.
Ook moet deze Blackberry snel HSDPA/3G internet missen, maar tot op heden vind ik dat het laden van de internetpagina's niet vervelend lang duurt. Ook hoef je van de camera geen wereldschokkende prestaties te verwachten, zeker als de omgeving wat schemeriger of donker is. Voor een snelle snapshot overdag voldoet ie wel.

Overall een slimme smartphone om voor te kiezen, mede door zijn prijs
4 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Degelijkheid
Vorige review [ Review 31 van 32 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
8,5
1809 winkelreviews
€ 144,00 € 148,90 incl. portokosten Bekijk
5 sterren
9,1
51 winkelreviews
€ 145,00 € 150,00 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van PDA-Wereld
8,1
23 winkelreviews
€ 149,00 € 152,95 incl. portokosten Bekijk
255 winkelreviews
€ 151,00 € 157,95 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van belsimpel.nl
Naar alle prijzen
BlackBerry 8520 Curve