Review: Fritel TURBO SF 4370 van Marco76

Marco76
04-10-2008
Deze friteuse is in vergelijking met onze voorganger(s) een geweldige vooruitgang. Voorheen hadden wij altijd van die witte friteuses met vast deksel. Hierbij verkoolde het vet al zeer snel. Helemaal eerlijk is het vergelijk tussen de apparaten niet, omdat de Fritel olie 'vereist' en dat heb ik voorheen nooit gebruikt.

De frituurwaar komt er zeek knapperig uit. De olie blijft zeer lang helder. Het is wel raadzaam om de olie met enige regelmaat te filteren, maar ook als je dit niet doet blijft de olie lang goed en de frituurwaar lekker knapperig. En uiteraard frituren zonder deksel op de pan!

De bediening is heerlijk. Gewoon een knopje waarmee je de temperatuur regelt en that's all. De friteuse kan snel gedemonteerd worden en goed gereinigd worden. Een aantal onderdelen kan in de vaatwasser, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Over de duurzaamheid valt uiteraard nog niet veel te zeggen. De friteuse bestaat grotendeels uit RVS staalplaat en dat zal sowieso wel heel blijven. Het mandje en verwarmingselement zullen ook niet snel kapotgaan. Er zijn wat hardplastic onderdelen. Die kunnen natuurlijk altijd kapot gaan, maar wanneer?

Al met al de beste aankoop die we de afgelopen jaren hebben gedaan. Deze friteuse is zijn meerprijs meer dan waard. Een echte aanrader!

• Vormgeving
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 23 van 29 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
8,8