Review: Fritel TURBO SF 3355 van Wieger Keur
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Wieger Keur
12-12-2011
Zoek niet verder.. dit is wat je zoekt! Een no-nonsense friteuse die doet wat ie moet doen: bakken.
Ik werk al meer dan 20 jaar in de horecakeuken en frituur daarom dagelijks met professionele apparatuur.
De friteuses waar ik mee werk zijn 2x10 liter met een vermogen van 9kW per stuk, dat is dus 900W per liter inhoud, en dat is in de horeca al hoog. Deze friteuse heeft een vermogen van 800W per liter, en dat is voor een huis- tuin en keukenfriteuse zeer goed te noemen.
En dat merk je ook tijdens het frituren, alles gaat zoals ik dat gewend ben. 4 liter inhoud vind ik minimaal, maar gezien weinig mensen 380V thuis hebben kun je niet meer vermogen dan 3500W aansluiten, dus 4 liter is dan eigenlijk wel het maximum. De 5 liter versie van deze friteuse zal het echter ook nog wel goed doen denk ik. Wil je meer frituurcapaciteit dan kun je beter 2 van deze apparaten kopen en aansluiten op twee apart gezekerde stopcontacten. Kun je gelijk eentje voor ongepaneerde en eentje voor gepaneerde produkten gebruiken. En je bent dan ook veel flexibeler in het 'werken'.
Veel mensen kennen dit merk niet maar het Belgische Fritel maakt al heel lang friteuses en zijn in de (kleine) horeca zeker goed bekend.
Deze frituur is wel duurder dan de gemiddelde frituur, maar dat zie je wel vaker bij goede spullen. Bovendien heb je dan ook een friteuse, in plaats van dat je denkt dat je een friteuse hebt...
- Vormgeving
10 - Mogelijkheden