Review: Fritel TURBO SF 3355 van Lanina

Lanina
01-10-2008
Nu weet ik wat heerlijke droog krokante frietjes zijn ! Het apparaat werkt super. Zeer snel heet (ca. 7 minuten voor vloeibaar frituurvet) en zeer snel klaar. De frituurtijd op de verpakking van de bakproducten is meestal te lang dus je moet er wel even bijblijven om het apparaat te leren kennen.
Er zitten geen deksels, filters, koele wanden en timers bij maar de kwaliteit van de baksels wegen hier ruimschoots tegen op. Ik zet de Fritel gewoon onder de afzuigkap. Juist door het ontbreken van een deksel kan het vocht goed weg en zijn de frieten veel krokanter.
Het schoonmaken van de onderdelen is goed te doen. De inox-bak, het mandje, het afneembare frontpaneel van RVS, de opbergdeksel zijn met een afwassopje goed schoon te krijgen (ik gebruik overigens wel vloeibaar frituurvet wat geen aanslag veroorzaakt). Het warmte-element mag niet in het water maar kan je afnemen met vochtige doek en keukenrol.
Eén minpuntje:bij het afdrogen bleek het rondje in het afneembare RVS front-paneel nogal scherp dus ik had een snee in mijn vinger. Even oppassen dus.
Ik zeef het vloeibare vet eerst met een keukenzeef en vervolgens bij het terugdoen met een theezeefje. Kruimels blijven overigensonderin liggen zonder vast te bakken. Bij kroketten e.d. kan langs de bovenkant van het vet wel wat blijven plakken maar dit was je er wel weer af na het frituren.
4 sterren

• Vormgeving
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 8 van 16 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4 sterren