Review: Canon Speedlite 430 EX II van JanSL
- Plaats een vraag
- Plaats een review
JanSL
05-10-2010
Ik heb deze flitser al een jaar in bezit en heb er nog geem moment spijt van gehad. Hiervoor een Metz flitser op een Minolta body en dat was het toch niet helemaal.
De 430EX II heeft een zeer goede communicatie (TTL-II) met de body, waardoor hij altijd op het juiste moment en de juiste tijdsduur flitst. Ik gebruik 'm met een Canon 40D en bedien de flitser altijd via de body. De meest gebruikte functie is enkele stapjes onder- of overbelichten (in geval van indirect flitsen). Het richtgetal van 43 is ook meer dan voldoende. Uiteraard heb ik er een diffuuskapje bijgekocht.
Voor het flitsen met een groothoeklens zit er een ingebouwde "licht-breker" die het flitslicht meer naar opzij flitst. Het geknipper op het display herinnert je eraan, want met het diffuus-kapje erop zie je dit niet altijd.
Het voetje is d.m.v. een schuifje vast te zetten wat snel en makkelijk gebeurt. Mijn vorige flitser had een draaischijfje en dat duurt te lang.
De oplaadtijd is sterk afhankelijk van de batterijen. Met (nagenoeg) volle batterijen is de flitser meteen klaar voor de volgende foto. Neem wel altijd tenminste 4 extra penlites mee. Ook overdag met veel schaduw moet je flitsen en dan kan'ie na een dag leeg zijn.
Even snel de high-speed stand of "2e gordijn sluiter" instellen kan makkelijk met een knopje op de flitser. Hij is nog redelijk compact zodat hij best goed is mee te nemen.
- Oplaadtijd
8 - Belichting