Review: Sony PRS-600 van pjork

pjork
24-05-2010
Twee weken geleden besloten een ereader aan te schaffen.
Met vakantie nemen wij altijd kilo's boeken mee, en dan is een reader praktisch.
Na langdurig zoeken op internet en bekijken in de winkel besloten dat het een 6 inch moest worden. De twee modellen die overbleven waren de Sony Touch 600 en de Bebook One.
Uiteindelijk besloten de Sony te nemen, de reden was voornamelijk beschikbaarheid.
Hiernaast spreekt mij het degelijke alluminium van de Sony meer aan dan het plastic van de Bebook.
Vergelijk in de winkel bracht aan het licht dat het verschil in scherm kwaliteit voor mij niet zichtbaar was.
(volgens sommige glimt de sony wat meer)

Toen de ereader binnenkwam (gekocht bij ereaderstore) eerst de batterij maximaal opgeladen met de universeel oplader. Na ongeveer 4 uur ging het lampje uit en mocht ik de ereader gaan gebruiken. De ereader werkt eenvoudig en de letters zijn prettig leesbaar. Het laden van de epub boeken welke ik vanaf internet pluk gaat eenvoudig, ik gebruik hiervoor een gratis programma Calibre (eenvoudig via internet te downloaden)
Ik ben dik tevreden.
Uit nieuwsgierigheid pakte mijn vrouw de ereader en was enthousiast. Afgelopen week ben ik bij de ANWB langs geweest en ook voor haar een ereader gekocht. Als lid van de ANWB kreeg ik de originele Sony lader. Deze blijkt beter, in twee uur was de batterij volledig opgeladen.
(De universeellader blijkt dus net wat minder te zijn en is voor de helft van de prijs verkocht via marktplaats)
De batterijen, beide ereaders zijn volop in gebruik en gaan vanaf dag een lang mee, met mijn ebook is tot nu toe 2 maal opgeladen, meerdere boeken gelezen, MP3 afgespeeld, wij hebben geen problemen met snel ontladen!
De kwaliteit van de MP3 speler is zoals je dat mag verwachten van Sony, kwaliteit.

Tot slot de ebooken die je vanaf internet kan downloaden.
Mijn zorg vooraf was, werkt dit zomaar?
Deze ebooken zijn veelal door enthousiaste mensen zelf gemaakt. Boeken uit de boekenkast scannen ze in. En stellen deze beschikbaar, hulde hiervoor. Het is dan ook niet illegaal, immers je mag boeken die jouw eigendom zijn gewoon uitlenen. Even op internet rondsnuffelen en al snel heb je honderden boeken op de computer staan. Via Calibre stuur je deze probleemloos via USB naar je ereader.

Of ooit de ereader het echte boek gaat vervangen? Ik denk het niet. Ik ga er vanuit dat wij nog steeds echte boeken zullen kopen, bijvoorbeeld de via internet geleende boeken voor de ereader, als daar een mooi boek bijzit, wil ik deze ook in mijn boekenkast.
Voor ons lijkt dit toch vooral een handig vakantie apparaat.
4.5 sterren

• Bedieningsgemak
  • Leesbaarheid scherm
  • Overige mogelijkheden
Vorige review [ Review 19 van 37 ] Volgende review
Sony PRS-600
Print deze pagina