fredcl
25-11-2009
Heb de Sony PRS-600 nu een drietal weken in mijn bezit. Het is een fijne eReader die de meeste formaten van electronische boeken ondersteund. Werkt vlekkeloos samen met boeken geleend in de bibliotheek (www.biblionova.nl en dan ePortal selecteren).
Het bekijken van PDF documenten is soms wat omslachtig omdat het slechts een 6 inch scherm is en dus eigenlijk te klein is. Wel is het mogelijk deze te vergroten en dan over de pagina te bewegen.
's avonds gebruik ik de Sony cover met ingebouwde verlichting. Dit is wel duur maar heel handig. Een gewoon LED leeslampje zou ook voldoen om in bed te lezen.
In vol zonlicht prima beeld.
Het beeld is iets minder scherp dan andere eReaders die gebruik maken van het zogenaamde eInkt display. Dit wordt veroorzaakt door de extra laag die nodig is voor de touch interface (die overigens uitstekend werkt !)
Het is echter niet storend.
Ik heb een screenprotector toegepast ter bescherming van het display. Of dit echt nodig is weet ik niet. De screenprotector is mat, het contrast van het scherm blijft behouden.
Tip : als je een screenprotector wil toepassen moet je een matte versie (anti-glare)nemen, een glanzende versie maakt het lezen bijzonder lastig vanwege de spiegeling.
Superhandig is het ingebouwde woordenboek. Jammer dat dit alleen in het engels beschikbaar is. Ik zou graag een nederlands woordenboek naast de engelse versie hebben.
- Bedieningsgemak
- Leesbaarheid scherm