Review: BeBook Mini van Xena01

Xena01
29-04-2010
Ik heb voor deze ereader gekozen omdat hij - in tegenstelling tot vele andere ereaders - heel veel formaten aankan.
Erbij heb ik gekocht een etui en een adapter om de bebook gewoon via het elektriciteitsnet op te laden.
Aan extra software heb ik gedownload Adobe Digital Editions en Calibre.

Op het internet zijn heel veel boeken gratis te downloaden. Zeker als je ook andere talen, zoals Engels, kunt lezen. Ik heb inmiddels al ongeveer 600 boeken op de reader staan.

Ik gebruik hem vooral tijdens het reizen met het ov, lezen in bed, lekker buiten in het zonnetje. Het grote voordeel vind ik dat hij heel licht en handzaam is, en goed leesbaar.
De letters kun je bij vele formaten naar wens vergroten, wat zeker voor iemand die niet zo jong meer is een groot pluspunt is!
Ik heb hem nu een maand en heb hem nog maar 2 keer hoeven op te laden, terwijl ik toch elke dag een uur of 2 zit te lezen.

Het plaatsen van de gedownloade boeken op de reader is een fluitje van een cent: gewoon via de Verkenner naar je reader kopieƫren. Of via Calibre, die meteen ook checkt of het formaat geschikt is voor de reader en dat, indien mogelijk, desgewenst omzet in een juist formaat.

Tot nu toe ben ik zeer te spreken over deze ereader!
4 sterren

• Bedieningsgemak
  • Leesbaarheid scherm
  • Overige mogelijkheden
Vorige review [ Review 6 van 9 ] Volgende review
BeBook Mini
Print deze pagina